Zwerfafval rondom Halderbergse scholen aangepakt

Halderberge – Het zwerfafval rondom Halderbergse scholen wordt aangepakt. Scholieren in Halderberge kunnen na de herfstvakantie op een eenvoudige wijze een steentje bijdrage aan het schoon houden van de natuur. Onder de naam ‘snoeproute’ start de gemeente een proef om zwerfafval, zoals o.a. lege plastic verpakkingen en blikafval, tegen te gaan langs de fietsroutes van en naar school.

Veel mensen storen zich  aan de vervuilde bermen, wegen en natuur in en rondom Halderberge. Daarom zijn in de herfstvakantie twee blikvangers in gebruik genomen. Een blikvanger is een afvalbak met een groot vangnet waar afval makkelijk vanaf de fiets in weggegooid kan worden.

Samenwerking

De gemeente heeft in samenwerking met Samenstichting Hoeven,  supermarkten, Markland College en Prinsentuin Oudenbosch gezocht naar de beste oplossingen om zwerfafval tegen te gaan. Eén van de grotere problemen bij zwerfafval binnen de gemeente is de zogenoemde snoeproute: de weg tussen huis, school en supermarkt. Hier is een spoor van zwerfafval zichtbaar. Samenstichting Hoeven heeft deze snoeproutes onderzocht en in kaart gebracht. Op basis daarvan zijn de 2 blikvangers geplaatst.

De blikvangers staan langs de fietspaden in Hoeven en in Oudenbosch. Fietsers kunnen daar afval in weggooien. Als komende periode blijkt dat de proef succesvol is, dan worden er in de toekomst op meerdere plekken in de gemeente blikvangers geplaatst.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam