Feestelijke opening kindcentrum Qworzo in Woldendorp

kindcentrum Qworzo

Delfzijl – Vrijdag was de feestelijke opening van het nieuwe kindcentrum Qworzo in Woldendorp. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe kindcentrum en dat is vandaag samen met leerlingen, ouders en omwonenden gevierd. Nadat wethouder Jan Menninga samen met directeur-bestuurder Geert Bijleveld (Marenland), directeur-bestuurder Lenie van der Werf (Kids2b) en directeur Jan Post (Friso Bouwgroep) op een rode knop drukte, werd een film van de bouw getoond. Leraren openden vervolgens symbolisch met een grote sleutel het nieuwe gebouw

Duurzaam en aardbevingsbestendig

Wethouder Jan Menninga: “Dit is het eerste kindcentrum uit het programma Scholentransitie dat gerealiseerd is. Als wethouder heb ik uitgekeken naar deze opening. Wekelijks ben ik gaan kijken hoe de bouw ging. Het is gelukt om met elkaar een prachtig kindcentrum neer te zetten dat klaar is voor de toekomst. Het kindcentrum is duurzaam, flexibel en aardbevingsbestending gebouwd.”

Bestuurders opening Qworzo

Nieuw onderwijsconcept

Qworzo staat voor ‘Ik word zo’. Voor de leerlingen heeft kindcentrum Qworzo, dat deel uitmaakt van Stichting openbaar onderwijs Marenland en kinderopvang Kids2b, namelijk een nieuw onderwijsconcept ontwikkeld. Het concept gaat uit van betrokkenheid, zelfwerkzaamheid, plezier, ervaren en zelfstandigheid  van leerlingen. Daarnaast volgen kinderen een eigen leerlijn en worden ze uitgedaagd om mee te denken over hun eigen onderwijsprogramma. Kinderen zitten op basis van hun leeftijd in een unit. Unit 0: 2-4 jaar, unit 1: 4-7 jaar, unit 2: 7-10 jaar en unit 3: 10-12 jaar. Het nieuwe gebouw heeft dan ook vier grote units. In de toekomst zal ook het buitenterrein, dat dan is ingericht met een dier- tuin- en watergedeelte, een grotere rol gaan spelen in het onderwijsaanbod.

Toekomstbestendig

De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de scholentransitie op www.delfzijl.nl/scholentransitie.  

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam