De vlag in top bij dierenverblijf Julianapark

dierenberblijf

Veghel – Vandaag is het hoogste punt bereikt voor de bouw van een nieuw dierenverblijf in het Julianapark in Veghel.Het nieuwe dierenverblijf maakt deel uit van het Masterplan Veghel-centrum 2030 en de daarin opgenomen wens om het Julianapark aantrekkelijker voor het publiek te maken.

Samenwerking met onderwijs

Gemeente Meierijstad heeft daarin de samenwerking gezocht met onderwijsinstellingen in Veghel. ROC de Leijgraaf afdeling bouwkunde voor het ontwerp en de vakopleiding Bouwmensen voor de realisatie van het gebouw.
De naastgelegen school Hub Noord-Brabant wil het dierenverblijf na herbouw betrekken in het lesprogramma.

dierenverblijf

Proces

In mei 2017 zijn 9 studenten van ROC de Leijgraaf gestart in groepjes van 2 of 3 personen met het maken van een ontwerp. Samen hebben ze vier verschillende ontwerpen gemaakt, die vervolgens door de gemeente zijn beoordeeld. Het ontwerp van Stef Verschuren en Elroy Harderwijk is als meest aansprekende ontwerp uit de bus gekomen.
Na de sloop van het bestaande gebouw is eind oktober 2018 gestart met de nieuwbouw. Uitvoering is in handen van Bouwbedrijf J.H. van Boxmeer uit Zijtaart. Tijdens de gehele bouw worden studenten van Bouwmensen ingezet. Oplevering is gepland eind februari 2019.

Overige ontwikkelingen in het Julianapark

Er gebeurt meer in het Julianapark. Naast de realisatie van het dierenverblijf zijn er ook plannen voor een educatieve natuurspeelplek. Dit is een particulier initiatief waaraan de gemeente haar medewerking heeft verleend.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam