Gieterij Drunen verkocht aan The Lips Compagnie B.V.

0
111
gieterij
Gieterij Drunen verkocht voor opknapbeurt

Heusden – Gemeente Heusden heeft de voormalige Gieterij Drunen op bedrijventerrein Metal Valley verkocht aan The Lips Compagnie B.V. i.o. (100 procent dochter van Proudly Present B.V.). Dit is een samenwerkingsverband van drie (vastgoed)partijen: Stegron Vastgoed, Ad Bouman en Dushi. Vanochtend werd de koopovereenkomst hiervoor ondertekend.

Gieterij wordt opgeknapt

De nieuwe eigenaar gaat de oude panden van de Gieterij opknappen en verhuren aan ondernemers, startende ondernemers en doorstarters in de metaalsector maar ook andere sectoren. Bram Taks, namens The Lips Compagnie B.V.: “Wij zien deze unieke bedrijfslocatie als waardevol industrieel erfgoed. Het carillon op het hoofdgebouw is voor veel mensen een beeldbepalend kenmerk voor de regio. Deze elementen willen we dan ook graag behouden. Door het aantrekken van innovatieve bedrijven in de maakindustrie, ICT en creatieve industrie kan deze bijzondere locatie verder uitgroeien tot een industriële hotspot. Ook willen we hier een speciaal starterscentrum creëren waar startups zich tegen gunstige voorwaarden kunnen vestigen en gebruik kunnen maken van gezamenlijke kantoor- en werkplaatsfaciliteiten.”

Ruimte voor ondernemen

Thom Blankers, wethouder Economische Zaken, is blij met de verkoop: “Ik zette vanmorgen met een glimlach mijn handtekening onder deze koopovereenkomst, omdat hiermee de ontwikkeling van bedrijventerrein Metal Valley een flinke boost krijgt. The Lips Compagnie geeft met haar plan volop ruimte aan de ambities van innovatieve en startende ondernemers. Dit ondersteunen wij als gemeente natuurlijk helemaal in de lijn van Dromen. Doen. Heusden. Metal Valley is een ideale locatie waarbij aan metaal gerelateerde en andere bedrijven samenwerken en elkaar versterken door gebruik te maken van elkaars expertise.”

Meer informatie

Voor meer informatie over The Lips Compagnie, raadpleeg www.thelipscompagnie.nl. Wilt u meer weten over Metal Valley? Kijk dan op www.metalvalley.eu of www.bedrijfskavelsheusden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here