Mariënhof winnaar tweede Kindergemeenteraad West Maas en Waal

Kindergemeenteraad

Beneden-Leeuwen – De vergadering van de Kindergemeenteraad begon in de aanwezigheid van ruim 130 vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen, raadsleden en ander belangstellenden op de publieke tribune 18 mei om 18.00 uur . Het was een spannende vergadering. De jeugdige raadsleden hadden drie stemrondes nodig om tot een uitslag te komen. Het winnende project is ‘Kunstwerk in dorpshuizen’ van Basisschool Mariënhof uit Alphen. Het thema dit jaar was ‘Samen maken we West Maas en Waal mooier’.

 

‘Kunstwerk in dorpshuizen’

De leerlingen van de Mariënhof willen met ‘Kunstwerk in dorpshuizen’ acht dezelfde schilderijen in de dorpshuizen ophangen. De schilderijen worden gemaakt door de Alphense schilder Bram de Winter. Op de schilderijen is de kaart van de gemeente West Maas en Waal gevormd tot een vis. Vergelijkbaar met de coelacanth vis. De vis heeft kenmerkende vlekken. Op elk schilderij vertegenwoordigen de vlekken één van de dorpen. Op het schilderij dat in het dorpshuis komt te hangen is het betreffende dorp goud geschilderd. Het idee van de kinderen hierachter is dat de acht vissen samen een school vormen. Iedereen kan in hun eigen dorpshuis het schilderij bewonderen. Zo maken we West Maas en Waal samen mooier.

 

€ 5.000,-

De leerlingen kregen een cheque ter waarde van € 5.000,- uitgereikt door de voorzitter van de Raadsvergadering, burgemeester Vincent van Neerbos. Het project zal zo snel mogelijk gerealiseerd worden.

 

Op donderdag 17 mei organiseerde de gemeente West Maas en Waal in samenwerking met  ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat – de tweede Kindergemeenteraad. Aan dit pro­ject namen 57 leer­lingen van zeven basisscholen deel. De leerlingen hebben zich de hele middag voorbereid op de echte raadsvergadering.

 

De kindergemeenteraad wordt georganiseerd in opdracht van de gemeenteraad en heeft tot doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan, hebben de leerlingen ervaren hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam