Samenwerkingsovereenkomst fietslessen ondertekend

Samenwerkingsovereenkomst

Gorinchem – Marcel Doodkorte (wethouder Onderwijs), Christelijke Praktijkschool De Noordhoek en de werkgroep KLIK van de Stichting Ontmoeting ondertekenden gistermiddag de samenwerkingsovereenkomst in het kader van fietslessen voor vrouwen met een migratie achtergrond. De twee laatstgenoemde partijen hebben, in samenwerking met Gorinchem Beweegt en met ondersteuning van subsidie van Bliek in Actie, het initiatief ontwikkeld om vrouwen met een migratieachtergrond te laten deelnemen aan een fietscursus.

De werkgroep KLIK van Stichting Ontmoeting verzorgt de fietslessen, de leerlingen van De Noordhoek gaan de fietsen renoveren en onderhouden. Wethouder Marcel Doodkorte is blij met de samenwerking tussen onderwijs en de stichting. “Onder leiding van een docent maken de leerlingen de fietsen rij- en gebruiksklaar, zodat deelneemsters aan de cursus de kans krijgen om zich, met deze fietsen, te mengen en ontwikkelen in de samenleving en de Nederlandse fietscultuur. Daarnaast krijgen ze de kans om een les te volgen in het onderhoud van een fiets. Als tegenprestatie verzorgen de deelneemsters verschillende workshops op de Noordhoek, zoals kook- of muziekworkshops of een presentatie over het leven van een vluchteling.
Aan het einde van de cursus krijgen de geslaagde cursisten de kans om voor een klein bedrag een gerenoveerde fiets te kopen. De opbrengst van de verkoop van de fietsen wordt gebruikt voor voortgang van de fietscursus. Met deze insteek van het project kunnen de deelnemers zich meer laten mengen in de samenleving en de Nederlandse fietscultuur.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam