Udea kiest voor Foodpark Veghel

0
53
Foodpark
Fotoimpressie. Foto: ©Udea

Veghel – Udea en gemeente Meierijstad tekenden afgelopen week de overeenkomst voor een unieke locatie op het Foodpark Veghel. Udea koopt 5,6 ha grond, waar ze haar nieuwe pand gaat realiseren. Op dit perceel worden de twee bestaande distributiecentra gecentreerd.

Udea gaat een volledig nieuw mechanisatiesysteem in gebruik nemen. Dit technologische vooruitstrevend systeem is ontwikkeld door Vanderlande, een internationaal opererende onderneming uit gemeente Meierijstad, die transportsystemen voor interne logistiek ontwikkelt.

Eén locatie

Algemeen directeur Erik Does van Udea: “Voor ons is het een grote én ook spannende stap, wat aardige voorbereiding heeft gevraagd en ons tot in 2020 onze aandacht zal vergen. We zijn blij dat we ook voor ons personeel nu deze zekerheid kunnen bieden. Van twee locaties gaan we naar één centrale locatie op het Foodpark, waarbij we in samenwerking met Vanderlande gebruik gaan maken nieuwe technologische mogelijkheden. Dit leidt tot een efficiencyverbetering. We verwachten eind 2019 de nieuwe locatie te betrekken en zo snel als mogelijk in 2020 volledig operationeel te zijn.”

Aanwinst voor Foodpark

Wethouder Goijaarts van gemeente Meierijstad: “Met Udea trekken we een mooi food- en technologisch bedrijf aan. Wij zijn er trots op dat Udea gekozen heeft voor deze mooie locatie en zien het als een grote aanwinst voor het Foodpark. Het bouwrijp maken van fase
I van het Foodpark is bijna klaar. En wat ons betreft gaat voor Udea snel de eerste schop in de grond.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here