Veel belangstelling voor bijeenkomst over verslaving in Herwijnen

geralt / Pixabay

Herwijnen – Dinsdagavond 30 oktober was in dorpshuis De Poort in Herwijnen een bijeenkomst over verslaving. Deze bijeenkomst werd gehouden naar aanleiding van een aantal verontruste reacties van inwoners van Herwijnen over toenemend drugsgebruik. Ook bij de plaatselijke verenigingen en de politie leeft deze zorg.

Verhaal over verslaving

Tijdens de bijeenkomst werd een uitzending van het RTL4-programma Verslaafd! bekeken. Dit programma besteedt aandacht aan onder andere drugsverslaving. De uitzending die 30 oktober in gezamenlijkheid werd bekeken was dinsdagavond 6 november ook op televisie te zien. In de uitzending komt een inwoner uit Herwijnen met een drugsverslaving aan bod. In het programma wordt zijn verhaal verteld.

Vergroot bewustzijn

Er kwamen veel inwoners uit Herwijnen op de bijeenkomst af. Ook de betreffende inwoner en zijn familie waren aanwezig om met de aanwezigen te delen wat deelname aan het programma voor hen heeft betekend. Burgemeester Van Ruijven–van Leeuwen heette de inwoners welkom en benadrukte het belang van deze avond. De voorlichtingsbijeenkomst had tot doel het bewustzijn op het gebied van verslaving te vergroten.

Verslaving bespreekbaar maken

Burgemeester Van Ruijven – Van Leeuwen: “Met behulp van veel betrokkenen, zoals het Sociaal Team Lingewaal, Irsizorg, Zorginstelling By Bram en de Yes We Can Clinics, is op de gevaren en risico’s van een verslaving gewezen. Zij waren tijdens de bijeenkomst aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Met name gaat grote dank uit naar de familie die bereid is geweest om deze avond, als deelnemers van het programma, hun verhaal te houden, vragen te beantwoorden en tips te geven. Als gemeente kijken wij terug op zeer geslaagde bijeenkomst. Wij hopen dat dit een eerste stap is naar bewustwording en het bespreekbaar maken van het onderwerp.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam