Basisschoolleerlingen Poeldijk krijgen les over N211

poeldijk
Foto: Provincie Zuid-Holland

Poeldijk – Groep 7 en 8 van basisschool De Nieuwe Weg uit Poeldijk kregen op vrijdag 23 februari 2018 les van projectleider Cees Bergen over de N211 Geeft Energie. De school is gelegen aan de N211 en krijgt dus direct te maken met de werkzaamheden en later met de vernieuwde weg. Duurzaamheid was het onderwerp van de dag. De kinderen kregen de opdracht mee te denken over de weg van de toekomst.

De weg naar de toekomst

Zonnecellen en windmolens. Daar wisten de kinderen van groep 7 en 8 al alles over te vertellen. Warmte uit de weg halen. Dat vonden ze wel een bijzonder idee. Maar hoe vinden zij zelf dat de weg van de toekomst eruit moet komen te zien? Watermolens in de vaart, een dunnere laag asfalt en tegels die energie opwekken waren een aantal ideeën. Na een eerste brainstormsessie gaan ze aan de aan de slag met het maken van een maquette. Bij de start van de bouw presenteren ze deze aan aannemer BAM Infra en aan de provincie.

Betrokkenheid bij de weg

De kinderen waren ook erg nieuwsgierig naar de bouwwerkzaamheden. Ze stelden dan ook veel vragen over dit stukje weg waar zij zelf zoveel mee te maken hebben. Wordt de fietsbrug waar ze iedere dag overheen fietsen ook vernieuwd? En kunnen ze straks nog naar school? Mogen de vrachtwagens naar de veiling er straks nog wel langs? De kinderen zijn erg betrokken!

Bron: Provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam