Burgemeester sluit Club Magnum voor 2 weken

Magnum
© Google Maps

Zoetermeer – Naar aanleiding van een handgranaat die gisteren is aangetroffen bij Club Magnum aan de Van der Hagenstraat, sluit burgemeester Aptroot Club Magnum voor 2 weken. In die 2 weken wordt het incident onderzocht en wordt gekeken of de ondernemer zich heeft gehouden aan de met de gemeente gemaakte veiligheidsafspraken. Ook onderzoekt de gemeente maatregelen die het gebied veiliger kunnen maken zoals cameratoezicht en betere verlichting.

 

Rond 20.30 uur gisteravond werd  de handgranaat ontdekt en werd de locatie afgezet. In het gebied bevonden zich op dat moment veel sporters die enige tijd niet naar huis konden omdat zij dan langs de afgezette locatie moesten. De Explosieve Opruimingsdienst heeft de handgranaat onschadelijk gemaakt. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien dat met deze zaak te maken heeft zich te melden.

 

,,Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als dat ding was afgegaan als er net iemand was langs gefietst. Dit is volstrekt onacceptabel en dit is nu al het zoveelste incident. Vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid moet ik de zaak sluiten omdat moet worden onderzocht wat er is gebeurd,’’ aldus burgemeester Aptroot. ,,Ook wil ik weten of de ondernemer zich aan de veiligheidsafspraken heeft gehouden. Daar is twijfel over.’’

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam