Geniet van het voorjaar in Ockenburgh

voorjaar

Den Haag – Geniet van het voorjaar en wandel 15 april van 10.00-12.00 uur mee met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap door het Hyacintenbos. Dit verborgen paradijs met prachtig geurende voorjaarsbloeiers, ligt in de Haagse duinen ten zuiden van Loosduinen. Laat je verrassen door de vele mooie plekjes waar de gids je mee naar toeneemt!

Het is elk jaar weer een beetje afwachten: wanneer kunnen we genieten van de blauwe bloemenpracht van de hyacinten in het bos? De winter bleef lang zo zacht dat we dachten dat de bloei dit jaar wel twee weken eerder zou komen dan gewoonlijk. Maar … toen kwam de ‘Siberische koude’ nog naar ons land!

Wilde hyacint

We hopen al heel wat hyacinten in bloei te zien tijdens deze wandeling. Wilde hyacinten zijn een van de bekendste voorjaarsbloeiers, ook wel stinsenplanten genoemd.

De buitenplaats Ockenburgh is met name bekend om zijn wilde hyacint, maar er zijn veel meer stinsenplanten te vinden. Ga mee op pad met de gids van het Zuid-Hollands Landschap en laat je verwonderen door deze bijzondere planten, met hun specifieke geuren en kleuren.

Locatie en meer informatie

Meld je vooraf aan via www.zhl.nl/voorjaar15april, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.

Je kan eventueel ook aanmelden voor de wandeling op 29 april via www.zhl.nl/voorjaar29april.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam