Minder hulpverleners leidt tot betere zorg

hulpverleners
andreas160578 / Pixabay

Zoetermeer – Door binnen de proeftuin ‘Verzorgd Thuis’ huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging te combineren, komen er veel minder hulpverleners bij mensen over de vloer. In deze pilot is Zoetermeer erin geslaagd dit aantal drastisch te laten dalen van 32 naar 2,5. Dit geeft een cliënt rust en verbetert de ervaren kwaliteit van zorg. ‘Verzorgd Thuis’ wordt voortgezet en uitgebreid naar de wijk Seghwaert

Initiatief hulpverleners

De proeftuin ‘Verzorgd Thuis’ is een initiatief van de gemeente Zoetermeer, zorgverzekeraar CZ en de zorgaanbieder Vierstroom Hulp Thuis te Zoetermeer. Zorgverzekeraar Menzis en de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden hebben zich vervolgens daarbij aangesloten.

Wethouder Vugs is blij met het resultaat en het vervolg van de proeftuin. ”Je kunt lang praten over ‘cliënt/inwoner centraal zetten’ en de zorg eromheen bouwen, maar wij hebben het in deze pilot gewoon gedáán. Dit heeft meer rust en werkplezier heeft gebracht en dat komt de kwaliteit van de zorg zeker ten goede.”

Extra scholing

Gedurende de looptijd van de proeftuin in de wijken Centrum en Meerzicht is er extra aandacht geweest voor de ontwikkeling van kwaliteit. Medewerkers kregen bijvoorbeeld scholing in het uitvoeren van zorghandelingen, zoals het aan- en uittrekken van steunkousen en hulp bij het douchen.

Medewerkers meer tevreden

De medewerkers zijn over het algemeen zeer tevreden over hun werk als thuisondersteuner. Ze geven aan meer tijd te hebben en meer flexibel te kunnen inspelen op de behoefte van de cliënt.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam