Alle verdachten van mishandelingen ADO-Feyenoord aangehouden

Den Haag – De recherche heeft in het onderzoek naar mishandelingen en vernielingen tijdens de wedstrijd ADO-Feyenoord op zondag 19 februari alle verdachten aangehouden. Na de ongeregeldheden werd eerst onderzoek gedaan naar de identiteit van de verdachten. Dit leverde in totaal 27 verdachten op.

De laatste verdachte heeft zich maandag 25 september naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma Team West aan het politiebureau Zuiderpark gemeld. Het gaat om een 20-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Camerabeelden

Twee verdachten werden direct na de wedstrijd al aangehouden. Daarna werd met behulp van camerabeelden een groot aantal verdachten binnen korte termijn geïdentificeerd.

Veroordelingen

De andere verdachten zijn tussen de 19 en 55 jaar en komen uit Den Haag, Voorburg, Rijswijk, Nootdorp, Monster en Zoetermeer. De eerste vier aangehouden verdachten zijn al voor de rechter geweest en hebben ondermeer gevangenis- werkstraffen gehad. Een van de verdachten moet aan elk slachtoffer een schadebedrag van 150 euro betalen. De andere verdachten zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor hun rol tijdens de ongeregeldheden.

Alle ongeregeldheden

Bij de ongeregeldheden dreef een grote groep ADO-supporters agenten en stewards ernstig in het nauw. Onder de tribune mishandelden en bedreigden zij de agenten en de stewards. Twee keer moest de Mobiele Eenheid in actie komen om de rust in en buiten het stadion te herstellen.

In de uitbraak van geweld werden de slachtoffers geslagen en geschopt en werden onder andere tafels, planken, een brandende fakkel en staven gegooid. Twee toeschouwers werden door ADO-aanhang hardhandig van de tribune verwijderd. Agenten die deze toeschouwers probeerden te beschermen werden vervolgens door een grote groep belaagd. Pas na inzet van de ME werd de rust weer hersteld. De twee bezoekers verlieten uiteindelijk veilig het stadion.
In het onderzoek meldden 27 agenten en stewards en ander ADO-personeel dat zij mishandeld of bedreigd waren. Tien slachtoffers liepen letsel en schade op.

De onderzoeksleider van de politie; “Het was een omvangrijk onderzoek en ik ben blij dat we zo’n groot aantal verdachten kunnen laten vervolgen. Een groot aantal verdachten zal zich moeten verantwoorden voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag.”

Bron: https://www.politie.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...