Zwem- en Squashcentrum Delft sluit voor bouw nieuw zwembad.

0
50
Free-Photos / Pixabay

Delft – Sportfondsen Delft heeft in overleg met de gemeente besloten dat op 31 december 2018 het Zwem- en Squashcentrum Delft haar deuren zal sluiten. Dit is een eerste stap richting de bouw van één nieuw zwembad in Delft , als vervanging van het Sportfondsenbad Weteringlaan en het Zwem- en Squashcentrum Delft.

Tot 31 december 2018 gaan alle zwemlessen, doelgroep-activiteiten en recreatief-/banenzwemmen door volgens het huidige openstellingrooster. Vanaf 1 januari 2019 kunnen de zwembadbezoekers terecht  in de twee andere zwembaden in Delft:  het Sportfondsenbad Weteringlaan en zwembad Kerkpolder.

Zwemlessen

Ook de zwemlessen gaan gewoon door volgens het rooster tot 31 december. Alle kinderen die nu deelnemen aan de zwemlessen, worden zo ver mogelijk opgeleid voor hun diploma. Tegen het einde van het jaar is er daarom ook extra diplomazwemmen.

Het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan start op 1 januari 2019 met een aangepast rooster, zodat de kinderen direct kunnen doorstromen naar de zwemlessen in dit zwembad. De zwemonderwijzers van het Zwem- en Squashcentrum zullen in het Sportfondsenbad mede de zwemlessen verzorgen.

Squash

Ook alle squashactiviteiten blijven tot 31 december doorgaan volgens het huidige openstellingsrooster.

Vervoer leerlingen

Voor de leerlingen van de Herman Broerenschool en de Cornelis Musiusschool  zal de gemeente Delft het vervoer verzorgen naar de zwemlessen in het Sportfondsenbad.

Personeel

Voor het personeel van het Zwem- en Squashcentrum wordt zo veel mogelijk een nieuwe werkplek gevonden in andere zwembaden van Sportfondsen.

Sloop en nieuwbouw

Begin 2019 begint het ontmantelen en slopen van het Zwem- en Squashcentrum. De komende tijd wordt onderzocht  of het nieuwe zwembad gebouwd kan worden in de omgeving van het huidige Zwem- en Squashcentrum. Ook gaat de  gemeente onderzoeken welke nieuwe bestemming de huidige Zwem -en Squashlocatie moet krijgen. Hierover gaat de gemeente in gesprek met de omwonenden en andere belanghebbenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here