Home Regio Den Helder Arnhems paar vluchtte voor overvaller: 'In paniek reden wij hem dood'

Arnhems paar vluchtte voor overvaller: ‘In paniek reden wij hem dood’

Arnhem – Ineens stond die man daar. Hij richtte zijn pistool op de autoruit. Gas geven was hun enige kans. Het verhaal van de 32-jarige vrouw over een brute, gewapende overval op een Arnhems paar.

,,Het beeld dat veel mensen van ons hebben klopt niet. Wíj zijn de slachtoffers, niet hij.’’

De 32-jarige vrouw, die donderdag slachtoffer werd van een roofoverval in het huis van haar en haar partner aan de Limburgsingel in Arnhem, wil graag haar kant vertellen van de hel waarin ze is beland. En ze weet dat de nachtmerrie nog lang niet voorbij is. Via haar advocaat Jori Schadd doet ze haar relaas.

Peperduur klokje

In vijf minuten verandert hun wereld totaal. Daar leek het niet op tot ongeveer 21.30 uur. De 34-jarige Albert K. en zijn 32-jarige vriendin hadden gebarbecued met vrienden, toen de bel ging. Eindelijk, daar zal je de potentiële koper van het Rolex-horloge hebben. K. had zijn peperdure klokje op Marktplaats aangeboden voor bijna 30.000 euro. De 46-jarige man uit de buurt van Breda had zijn komst aangekondigd, maar was nooit van plan maar 1 euro voor de Rolex neer te leggen.

De vriend van het stel loopt naar de deur en doet open. Vanaf dat moment neemt het leven van de vier mensen een vlucht. Zodra de vriend het pistool van de Bredanaar ziet, smijt hij de deur dicht. Meteen knalt het eerste schot, de deurruit gaat aan gruzelementen. Als door een wonder weet de vriend zichzelf in veiligheid te brengen.

De overvaller komt schietend de kamer binnen. ,,Het huis zit onder de kogelgaten. Dat is de reden dat de recherche zolang onderzoek heeft gedaan binnenshuis’’, zegt advocaat Jori Schadd. ,,Dat de overvaller van plan was om het horloge met geweld af te nemen, bewijzen de tiewraps die hij bij zich had om zijn slachtoffers vast te binden.’’

Onder schot

Het loopt anders. De overvaller houdt K. onder schot. De 34-jarige Arnhemmer haalt de dure Rolex van zijn pols, gooit het klokje naar zijn aanvaller en vlucht de tuin in. ,,Hij weet op dat moment niet beter dan dat zijn vriend dood of zwaar gewond bij de voordeur ligt en dat hem hetzelfde lot beschoren is’’, zegt Schadd.

Bij de eerste schoten heeft de 32-jarige vriendin van K. 112 gebeld. ,,De camerabeelden en de paniek op de band van de alarmcentrale geven helder weer wat zich heeft afgespeeld in en om het huis’’, weet de Arnhemse advocaat.

Weggedoken

De bezoekster van het stel is dan al weggedoken onder een tafel in de tuin, terwijl K. en zijn vriendin over de muur klimmen en de Randweg op rennen. Ze horen dan schoten in de tuin en weten dat de overvaller niet ver weg is.

Het stel houdt de bestelbus van Snackattack aan en schreeuwen paniekerig ‘een overval’. Hevig geschrokken stapt de jonge chauffeur uit en bedenken K. en zijn vriendin zich geen moment. Ze moeten weg van het huis. ,,Mijn cliënt en haar vriend ging niet zoals gesuggereerd achter de overvaller aan, maar wilden met de bestelbus vluchten, juist weg van het gevaar’’, zegt Schadd.

‘De kinderen!’

Politieonderzoek bij het busje na de overval met dodelijke afloop in Arnhem, donderdag.
Politieonderzoek bij het busje na de overval met dodelijke afloop in Arnhem, donderdag. © Rolf Hensel

 Dan klinkt via de geluidsband van 112: ,,Shit, de kinderen, de kinderen!’’ Ineens realiseert de 32-jarige Arnhemse dat haar jonge kinderen van 2 en 4 jaar nog liggen te slapen. Ze weet niet of de overvaller alleen is en of hij nog binnen is.

Met gierende banden keert K. de bestelbus. Dan zien ze plotseling recht voor zich de overvaller staan. Hij richt op de voorruit en schiet. K. bedenkt zich geen moment, drukt het gaspedaal in en rijdt in volle vaart op de schietende overvaller in. Daarna zet hij de bus in zijn achteruit en rijdt nog eens over hem heen.

Ineens is het gevaar geweken en vult de lucht zich met het blauwe licht van zwaailichten en het geluid van sirenes.

Voorarrest

Onderzoek bij de overvallen woning in Arnhem-Zuid.
Onderzoek bij de overvallen woning in Arnhem-Zuid. © ANP

Albert K. blijft in voorarrest, heeft de rechter-commissaris maandagmiddag besloten. Hij mag alleen contact houden hebben met zijn advocaat. Maar ook zijn 32-jarige vriendin, die inmiddels weer vrij is, blijft verdacht.

Schadd: ,,De dood van de overvaller is het gevolg van zelfverdediging, noodweer. Het paar wordt behandeld als daders. De vrouw mag niet eens haar vriend bezoeken, te gek voor woorden.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws

Voorkeur zonneakkers rond landingsbanen Schiphol

Haarlemmermeer - De gemeente Haarlemmermeer wil zoveel mogelijk inzetten op zonnepanelen op daken, maar wil ook een gebied aanwijzen dat de...

Geld gevonden voor damwanden jachthaven Winschoten

Winschoten - De houten damwanden van de jachthaven in Winschoten zijn nodig aan vervanging toe. De huidige wanden zijn aangebracht...

Eerste inwoner van Krimpen overleden aan coronavirus

Krimpen aan den IJssel - Zojuist is bekend geworden dat dit weekend de eerste inwoner van Krimpen aan den IJssel is...

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...