Nieuwe tuin voor De Bron in Schagen

Bron

Schagen – Op vrijdag 9 november plantte wethouder Hans Heddes samen met mevrouw Bijwaard-Tesselaar, lid van de tuincommissie van Woonzorggroep Samen, de eerste struik in de nieuwe tuin van De Bron in Schagen. Dit symboliseert het einde van een mooi project. “Om een buitenruimte zo in te richten dat de gebruikers er volop van kunnen genieten, vind ik belangrijk,” licht wethouder Heddes toe. “Als mensen ideeën hebben, staan wij daar natuurlijk voor open en gaan wij samen met hen kijken welke mogelijkheden er zijn.”

Nieuwe tuin

De Bron wilde graag een beleef- en beweegtuin voor haar bewoners in de buurt maken. Hun ‘achtertuin’ is echter grond van de gemeente. Zo raakten zij in gesprek met de gemeente. Inwoners hadden aangegeven dat zij meer insecten, kleine vogels, geuren en kleuren in de tuin wilden zien. In de keuze van de beplanting is daar dan ook rekening mee gehouden. Eén van de voorwaarden van de gemeente was dat de tuin openbaar toegankelijk blijft, zodat omwonenden ook van deze tuin kunnen genieten.

 

In 2017 heeft De Bron via haar eigen tuincommissie een ontwerp gepresenteerd die door de gemeente is goedgekeurd. Daarnaast heeft de gemeente € 5.000 beschikbaar gesteld ter ondersteuning van dit project. De Bron onderhoudt deze nieuwe tuin voor het grootste gedeelte zelf.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam