Ondergrondse afvalcontainers en papierbakken in Muggenburg

ondergrondse, afvalteam, ondergrondse verzamelcontainers
Foto: Sophie Klip

Schagen – In maart 2019 worden op 12 locaties in Muggenburg ondergrondse containers geplaatst. Deze  afvalcontainers zijn voor de inzameling van huishoudelijk restafval. Pas als deze gebruiksklaar zijn en de inwoners voorzien zijn van een afvalpasje, worden de grijze afvalbakken aangepast naar een papierbak. “Door de nieuwe afvalinzameling bij woonhuizen in Petten en de wijk Waldervaart en Schagen centrum is het scheidingspercentage aanmerkelijk toegenomen. Ditzelfde resultaat willen we nu ook in Muggenburg gaan bereiken”, aldus wethouder Hans Heddes.

 

Met de nieuwe afvalinzameling in Muggenburg worden bewoners in staat gesteld beter afval te scheiden. Daarnaast kunnen bewoners zelf bepalen wanneer zij hun restafval in de ondergrondse verzamelcontainers gooien.

 

Op www.schagen.nl/afvalmuggenburg zijn de 12 locaties te zien. HVC gaat de ondergrondse containers in maart 2019 gebruiksklaar opleveren. Begin 2019 krijgen de inwoners van Muggenburg van HVC een informatiebrief en afvalpasje voor de restafvalcontainers. Naar verwachting geven de werkzaamheden weinig overlast voor omwonenden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam