Leerlijn Groen van start voor werkzoekenden op Texel

Texel – Op 20 maart aanstaande gaat binnen de gemeente Texel de leerlijn Groen van start. Binnen deze leerlijn combineren Texelse werkzoekenden het stage lopen in het groen met een zevental scholingsdagen over werken in het groen.

Stage bij gemeentewerken

De stage wordt gelopen bij de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Texel. De scholing wordt aangeboden door Onderwijsgroep Noordwest-Holland, de bedrijfsopleidingenafdeling van ROC Kop van Noord-Holland. De jobcoaching wordt aangeboden door De Bolder.

Derde leerlijn op Texel

De leerlijn Groen is de derde leerlijn die start na eerdere afspraken op het gebied van fietstechnicus en schoonmaak. Wethouder Hennie Huisman is blij met de start van de leerlijn Groen. “Niet alleen omdat we daarmee in verschillende sectoren kansen bieden voor werkzoekenden die al langere tijd afhankelijk zijn van een uitkering, maar ook omdat we in dit project zelf als werkgever het goede voorbeeld geven.

Volgende stap is Zorg

Na de leerlijn Groen is de volgende stap om tot een leerlijn in de zorg te komen, naast het initiatief om een koksopleiding naar het eiland te halen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam