Dienstverlening scoort hoog in Zwijndrecht

Dienstverlening
mohamed_hassan / Pixabay

Zwijndrecht – Klanten van de gemeentewinkel beoordelen de dienstverlening aan de balie met een 8,3. De informatie op de website en sociale media krijgt van inwoners gemiddeld een 7. De tevredenheid over de telefonische dienstverlening en de openingstijden nam iets af maar beide scoren een ruime voldoende.

Dat blijkt uit het 3-jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek (KTO) dat de gemeentewinkel eind vorig jaar liet uitvoeren. Het onderzoek richt zich, behalve op de dienstverlening via balie, web en telefonie, ook op de dienstverlening en informatievoorziening via andere kanalen, zoals WhatsApp en sociale media. Bovendien geeft dit onderzoek een beeld van de wensen en behoeften die er leven bij de inwoners.

Belangrijkste resultaten 

Vergeleken met het KTO in 2014 is de tevredenheid over de baliedienstverlening iets gestegen: van gemiddeld 8,2 naar  8,3 . De website krijgt gemiddeld een 7,6 (was 7,3). De tevredenheid over de telefonische dienstverlening is van 7,8 licht gedaald naar 7,4. Berichten op Twitter en Facebook (voor de 1ste keer gemeten in 2017) worden gewaardeerd als redelijk interessante en bruikbare informatie (bruikbaarheid: 6,7, interessant: 6,9). De gemiddelde waardering bedraagt een 7.
De deelnemers aan het KTO geven de informatie op de digitale informatieborden bij de toegangswegen van Zwijndrecht gemiddeld een 6,5. De bruikbaarheid van de informatie krijgt een 6,3.

Het liefst vragen klanten producten online aan. Wel geeft men aan dat het ook afhankelijk is van het soort product. De helft van hen maakt er bezwaar tegen als alles op afspraak wordt geregeld in plaats van vrije inloop. De gemiddelde waardering voor de openingstijden is van 7,8 in 2014 gedaald naar een 7,3 in 2017.

Kwaliteit en beveiliging op orde

Ook de kwaliteit en veiligheid van het uitgifteproces van reisdocumenten en de beveiliging van de persoonsgegevens is op orde. Dat blijkt uit de zelfevaluatie die de gemeente jaarlijks uitvoert. Op alle onderdelen scoort de gemeente excellent en binnen de normen die het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hiervoor stelt.

Online

Het klanttevredenheidsonderzoek is terug te vinden op www.zwijndrecht.nl/KTO

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam