Gorinchem doet mee met Week tegen Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Gorinchem – Van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober 2018 vindt de landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats. In verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Gorinchem, worden leuke, gezellige en laagdrempelige activiteiten georganiseerd om eenzaamheid aan te pakken zoals gezamenlijke diners, workshops en sportactiviteiten.

De Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van Coalitie Erbij, is voor iedereen. Diverse lokale organisaties, vrij­willigers en betrokken inwoners organiseren activiteiten voor mensen die meer contact willen met hun medemensen. In Gorinchem is er onder andere een senioren café, jeu de boules, een high tea en schilderen op gevoel. Het gehele activiteitenprogramma is te vinden op www.gorinchem.nl/weektegeneenzaamheid.

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Niet alleen in de Week tegen Eenzaamheid, maar het hele jaar door zijn er voorzieningen en activiteiten waar mensen in Gorinchem terecht kunnen voor sociale contacten en ontmoetingen. Zo is er het Pop-up restaurant voor senioren, het Inloophuis aan de Krijtstraat, Samen één in de Koningstabelstraat en Inloop Gorinchem aan de Arkelse Onderweg. Voor vragen of meer informatie kunnen inwoners terecht bij het Project Netwerkversterking van MEE Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV).
De gemeente werkt voor de Week tegen Eenzaamheid nauw samen met partnerorganisaties die betrokken zijn bij het voorkomen van eenzaamheid zoals Humanitas, Gorinchem Beweegt, Poort6, Yulius, Samen één, The Mall, Syndion, Stichting Philadelphia, Seniorenconsulenten en Fysio PP. De organisatie vindt plaats vanuit het Project Netwerkversterking van MEE AV.
Donderdag 27 september om 12.30 vindt de opening plaats van de Week tegen Eenzaamheid, door wethouder Eelke Kraaijeveld. Aansluitend is er een informatiemiddag Meer doen met minder georganiseerd door Avres en het project Netwerkversterking.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam