Opening van Calisthenics park Leerpark

Dordrecht – Op woensdag 21 juni zal de feestelijke opening van het Calisthenics park Leerpark plaatsvinden aan de Leerparkpromenade te Dordrecht. Met deze locatie in het Leerpark waar leren, werken, wonen en sporten bij elkaar komen, is Dordrecht een 3e Calisthenics faciliteit rijker.

De feestelijke opening zal voltrokken worden door sportwethouder Rinette Reynvaan, Jason Bonam en Elten Kiene. Voor de wethouder is het inmiddels haar 4eCalisthenics park in 5 jaar die zij opent en ze draagt de sport een warm hart toe. Tijdens de opening staat het thema sporten middels Calisthenics en gezond leven centraal.

Initiatiefnemer
Initiatiefnemer Jason Bonam kwam in 2015 met het project “ongebruikte gronden” in aanraking. Een project vanuit de gemeente die bewonersinitiatieven ondersteunt door het beschikbaar stellen van een stukje grond waar bewoners een initiatief voor kunnen ontwikkelen. Met hulp van zijn moeder stelde Jason een projectplan op om in het Leerpark een Calisthenics park te gaan realiseren. Het initiatief  werd enthousiast omarmd door de gemeente en het projectteam en de bewoners van het Leerpark. In samenwerking met Irma Zanders, adviseur “ongebruikte gronden” is het project  uitgewerkt en uiteindelijk tot stand gekomen. Het heeft anderhalf jaar geduurd voordat het volledige budget voor het realiseren van de Calisthenics faciliteit bij elkaar werd gebracht. De hoofdsponsoren van het Calisthenics park zijn de gemeente Dordrecht, het Leerpark en het Rabofonds.

Full body workout
De Calisthenics faciliteit die 2 juni gerealiseerd is bestaat uit 6 Calisthenics toestellen van de firma Arkema Speelvoorzieningen. Met deze toestellen creëert men een basis Calisthenics faciliteit waar men kan werken aan een full body workout. De toestellen kunnen gebruikt worden door sporters van verschillende sporttakken zoals hardlopers, bootcampers en uiteraard Calisthenics atleten. Momenteel wordt er al gretig gebruik gemaakt van de faciliteit door verschillende doelgroepen. Na de opening zal Jason Bonam Calisthenics clinics gaan verzorgen voor de leerlingen en bewoners van het Leerpark.

Opening
De feestelijke opening van het Calisthenics park start om 13.15 uur. Daarna volgt een spectaculaire demonstratie onder begeleiding van Calisthenics ambassadeur en topatleet Jason Bonam en zijn team. Jason zal ook tijdens de opening de bezoekers in beweging brengen d.m.v. een korte Calisthenics clinic. Na het officiële programma kunnen de Calisthenics fanaten meedoen aan een Calisthenics “strict form” wedstrijd. Het programma duurt tot 16.30 uur en de toegang is gratis.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam