Steigerbouw Van der Panne vestigt zich op voormalige gemeentewerf

steigerbouw
Links wethouder André Flach, rechts Pascal Bos, directeur van Steigerbouw van der Panne. Foto: ©Cees van Meerten/Fotoexpressie.

Hendrik-Ido-Ambacht – Steigerbouw Van der Panne uit Rotterdam vestigt zich in Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf bouwt een nieuw bedrijfspand met kantoor op de kavels van de voormalige gemeentewerf aan de Grotenoord 2 en de woningen Veerweg 57 en 59. Er komen hier ongeveer 40 mensen werken, het grootste deel op kantoor. Mogelijk worden enke­le delen van het pand verhuurd aan kleinere bedrijven. Gisteren tekenden Pascal Bos, directeur van het bedrijf en wethouder André Flach de koopovereenkomst.

“Inspirerend ondernemersklimaat”

Van der Panne is een groeiende onderneming, wereldwijd actief als steigerbouwer in Offshore & Industrie en Bouw & Infra. Pascal Bos: “Wij zijn verheugd ons in Hendrik-Ido-Ambacht te vestigen. Niet alleen omdat ik al mijn hele leven in deze gemeente woon. Maar voornamelijk vanwege de centrale ligging dichtbij uitvalswegen en de ruimte. En zeker ook omdat de laatste jaren veel nieuwe bedrijven zich hier hebben gevestigd. In combinatie met de bedrijven die er al zaten en zich ontwikkelen, zorgt dat voor een inspirerend ondernemersklimaat.” Wethouder Andre Flach: “Wij zijn blij dat dit mooie bedrijf zich hier gaat vestigen. Het is een forse kwalitatieve verbetering van bedrijventerrein Antoniapolder”.

Planning

De gemeente heeft de gebouwen op de voormalige gemeentewerf al gesloopt. In september volgt de sloop van de twee woningen aan de Veerweg. De woningen vormden een belemmering voor de omliggende bedrijvigheid. De bewoners hebben al een nieuwe woning gevonden. Van der Panne verwacht dat zij in april 2019 starten met de bouw, nadat de bestemmingsplanprocedure is afgerond.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam