Vrijwilligersprijs 2019 in Dordrecht geopend voor aanmeldingen

0
90
vrijwilligersevenement
Vrijwilligers - Foto: Pixabay

Dordrecht – Welke vrijwilligersorganisatie verdient dit jaar de Dordtse Vrijwilligersprijs? Organisaties, verenigingen en instellingen in de gemeente Dordrecht kunnen hiervoor een kandidaat voordragen. De Vrijwilligersprijs is bedoeld voor een instelling, organisatie of groep die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vrijwilligerswerk.

Inzet belonen met Vrijwilligersprijs

De gemeente Dordrecht en INZET078! (de opvolger van het Vrijwilligershuis) willen met de prijs de vrijwilligers in Dordrecht belonen voor hun inzet en bijdrage aan de Dordtse samenleving. Ook dit jaar zijn er drie prijzen te winnen: een hoofdprijs van 2000 euro, voor de tweede plaats een bedrag van 1000 euro en voor de derde plaats een bedrag van 500 euro.

Aanmelden

Kandidaten voor de Vrijwilligersprijs kunnen tot 15 november 2019 aangemeld worden via www.dordrecht.nl/vrijwilligersprijs. De aan te melden vrijwilligersorganisaties moeten officieel binnen de gemeente Dordrecht actief zijn. Bovendien is de prijs bedoeld voor een organisatie, instelling of groep; dus niet voor een persoon. Daarnaast is het belangrijk dat het vrijwilligerswerk inspirerend is. Bij het kiezen van de winnaars wordt met name gelet op de maatschappelijke betekenis van het werk en op de zorg die de organisatie of instelling besteedt aan de werkomstandigheden van de vrijwilligers.

Uitreiking

Op zaterdag 7 december 2019 reikt wethouder Peter Heijkoop de Vrijwilligersprijs 2019 uit. Direct na de uitreiking van de prijs is er voor alle Dordtse vrijwilligers gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here