Brabantsedag wordt schoon evenement

Brabantsedag
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Heeze – De Brabantsedag is elk jaar een groots evenement dat veel bezoekers trekt. Al deze bezoekers produceren ook veel afval, wat veel op straat terecht komt. Na de mooie parade blijft Heeze achter met de grote berg zwerfafval. De gemeente Heeze-Leende, AJC projectmanagement en Brabantsedag Heeze slaan daarom dit jaar de handen ineen om er vanaf nu ook de schoonste theaterparade van het jaar van te maken.

De eerste stappen naar een schoon evenement zijn gemaakt. Dit jaar wordt het project uitgebreid aangepakt en opgezet. Met posters worden de afvalbakken duidelijker zichtbaar. Op de sfeerpleinen zullen afvaleilanden de aandacht trekken. Verder delen promotors afvalzakjes uit aan het publiek, zodat het afval tijdens de parade verzameld kan worden en na afloop weggegooid kan worden. Ook bij de wagenbouwers wordt extra aandacht besteed aan zwerfafval. Zo proberen we publiek en artiesten optimaal te faciliteren het dorp schoon en mooi te houden.

Stichting Brabantsedag Heeze actief betrokken bij dit traject. Samen zullen gemeente en stichting ervoor zorgen dat het dorp na de grootse parade nog steeds schoon is. Helpt u ook mee?

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam