Burgemeester Blanksma verwelkomt 10.000e inwoner in Brandevoort

10.000e inwoner van de wijk Brandevoort in Helmond

Helmond – Dinsdag 17 april heeft burgemeester Elly Blanksma de 10.000e inwoner van de wijk Brandevoort verwelkomd. Het gaat om het jongste zoontje van de familie Derks. Zij bezocht de familie Derks om hen persoonlijk te feliciteren met dit unieke feit.

Relatief jonge wijk

Burgemeester Blanksma: “Voor een relatief jonge wijk als Brandevoort hebben we sinds de bouw van het eerste huis in 1998 veel nieuwe inwoners mogen verwelkomen. Brandevoort kenmerkt zich als een betrokken wijk met veel groeipotentieel, ook natuurlijk omdat in de toekomst Brainport Smart District hier zich zal vestigen.”

Loopfiets

Voor het jongste zoontje bracht de burgemeester een loopfiets mee, waarmee hij door de ecozone in de wijk kan rijden. De oudste zoon kreeg van de burgemeester een voetbal van Helmond Sport. Namens de winkeliersvereniging is een waardecheque van € 100 aan het gezin overhandigd. Met 10.000 inwoners is Brandevoort de snelst groeiende wijk van Helmond. In de komende jaren worden er nog zo’n 2500 woningen bijgebouwd, waarmee het totale inwoneraantal van Brandevoort naar verwachting in 2030 zal uitkomen op 17.000 inwoners.

Ludiek welkomsfilmpje

Naast de felicitaties van de burgemeester is er ook een filmpje gemaakt om de nieuwe inwoner in het zonnetje te zetten. In dit filmpje heten een aantal bekende en minder bekende Brandevoorters de nieuwe inwoner welkom. Zij doen dit vanuit een paar bekende plekken in Brandevoort. In het laatste shot overhandigt burgemeester Blanksma een bos bloemen aan (de ouders van) deze nieuwe inwoner. Het filmpje wordt via de facebookpagina’s van Brandevoort en de gemeente Helmond verspreid.

Brandevoort

De wijk is nog volop in ontwikkeling. In de afgelopen jaren zijn er al zo’n 3500 huizen gebouwd. Naast de “dorpskern” De Veste, waar winkels en andere voorzieningen aanwezig zijn, liggen de woongebieden Schutsboom, Brand en Stepekolk, de zogenaamde Buitens. En nu anno 2018 mag de wijk dus haar 10.000e inwoner verwelkomen. In de komende jaren worden er nog zo’n 2500 woningen bijgebouwd in de nieuwe Buitens Hazenwinkel en Liverdonk en ten noorden van het spoor in het Brainport Smart District.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam