Food Starter biedt kansen voor voedselondernemers in Helmond

Cittaslow
Joenomias / Pixabay

Helmond – Vanaf 1 november start op Groot Schooten, in de oude zorgkeuken van Savant, Food Starter Helmond. Een nieuw initiatief gericht op de productie én opschaling van nieuwe foodproducten.

Helpen van starters op de voedselmarkt

Food Starter is er voor starters die de keuken thuis zijn ontgroeid, maar waarvoor een eigen productielocatie nog net een brug te ver is. Gemeente Helmond investeert in het programma om ambitieuze ondernemers net dat extra zetje te geven om hun product of concept op de professionele markt te brengen. Een initiatief dat perfect bij Helmond past, aangezien dit een echte voedselproductiestad is.

Vouchers voor Food Starter

Naast een bijdrage voor het opstarten van het programma stelt de gemeente Helmond vouchers beschikbaar aan de startende ondernemers. Hiermee kunnen zij kennis en kunde inkopen bij allerlei experts in de sector. Denk hierbij aan technisch advies inwinnen om bijvoorbeeld hun product duurzaam langer houdbaar te maken of advies om de juiste verpakking te gaan ontwikkelen om hun product in de schappen van winkels te krijgen.

Gezonder voedsel

Daarnaast wordt het steeds belangrijker om gezondere voedselproducten te produceren, met minder vet, suiker en zout. Maar ook om ingrediënten volledig te gebruiken en zo min mogelijk weg te gooien. Hiervoor zijn slimme technologieën beschikbaar bij Food Tech Brainport in hun internationale expertisecentrum, waar de starters gebruik van mogen maken.

Mooie aansluiting op ambitie Helmond

De komst van Food Starter sluit naadloos aan bij de ambitie van Helmond als FoodTech stad. Gemeente Helmond vindt de ontwikkeling van Food Starter belangrijk, omdat een vraag naar productie en opschaling van startende ondernemers ook een vraag naar arbeid betekent. Food Starter Helmond levert hiermee een positieve bijdrage aan verduurzaming en werkgelegenheid in onze stad en in de regio. De middelen die beschikbaar zijn gesteld voor Food Starter Helmond zijn afkomstig uit het vastgestelde impulsprogramma werkgelegenheid.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam