Future040: DDW-expo van gemeente Eindhoven in kas op Stadhuisplein

Stadhuisplein

Eindhoven – Gemeente Eindhoven exposeert dit jaar tijdens Dutch Design Week (DDW) van 20-28 oktober in een glazen kas op het Stadhuisplein. Bij de expo Future040 kunnen bezoekers via Augmented Reality (AR) door het toekomstige centrum van Eindhoven lopen.

Veel nieuwe gebouwen, veel te bekijken

Doel is om bezoekers van Future040 een beeld te geven hoe het centrum van Eindhoven eruit gaat zien. In 3D is te bekijken wat – verdeeld over verschillende tijdlagen – de visie van de gemeente op de ontwikkeling van de stad mogelijk betekent. Het grote aantal geplande gebouwen zal het aanzicht van het centrum van Eindhoven aanzienlijk veranderen. Op veel plekken verschijnen nieuwe gebouwen of krijgen bestaande gebouwen een ingrijpende facelift. Denk bijvoorbeeld aan het gebied rondom het station (District E), Mariënhage of het Emmasingelkwadrant.

Kijken naar de toekomst

Gemeente Eindhoven nam het initiatief voor de ontwikkeling van deze innovatieve manier van kijken naar de toekomst. In samenwerking met supervisor binnenstad Winy Maas van MVRDV, Dutch Rose Media en de Dutch Design Foundation zijn de expositie en bijbehorende app tot stand gekomen.

Officiële opening

Maandag 22 oktober om 11.30 uur verrichten wethouder Monique List en directeur Martijn Paulen van de Dutch Design Foundation samen de officiële opening van de expo. Daarbij is iedereen van harte welkom, maar is de pers in het bijzonder uitgenodigd. Future040 is vanaf zaterdag 20 oktober elke DDW-dag van 11.00 tot 18.00 uur geopend.

Ontwikkelingen binnenstad

Gemeente Eindhoven heeft ervoor gekozen om rondom de ontwikkelingen van de binnenstad op twee plaatsen te exposeren: in de kas op het Stadhuisplein én op het VDMA-terrein aan de Vestdijk. Dit jaar is er geen expositie in het Stadhuis.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam