Gezellige zomerkermis in Helmond in juli

zomerkermis

Helmond – De zomerkermis wordt dit jaar gehouden van 5 tot en met 11 juli. Er staan ruim 60 attracties op en rond de de Markt, Ameidewal, Watermolenwal, het Piet Blomplein en Havenpark.

Van maandagavond 2 juli (18.00 uur) tot en met donderdag12 juli (18.00 uur) zijn de Markt en een delen van de Ameidewal, Watermolenwal, Havenweg,Torenstraat en het Piet Blomplein afgesloten voor verkeer.

Parkeren

De parkeergarage De Elzas is open en bereikbaar via de Kanaaldijk N.W.- Havenweg. Op de parkeerterreinen Ameidewal (deels) en Piet Blomplein kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. Vergunninghouders krijgen hierover persoonlijk bericht. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor bijvoorbeeld het uitladen van boodschappen.

De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, evenals de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Piet Blomplein. Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Kasteel Traverse (Parkweg) gelden de normale openingstijden.

In alle parkeergarages en fietsenstallingen gelden de normale tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen vinden bezoekers een overzicht van de openingstijden tijdens de kermisperiode.

Weekmarkten

De woensdagmarkten van 4 en 11  juli verhuizen naar de Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkt van 7 juli wordt geplaatst op de Zuid- en Noord Koninginnewal en op een deel van de Ameidewal en Marktstraat. De bloemenmarkt verhuist naar de Kerkstraat. Omleidingsroutes staan aangegeven.

Goldmine Tower

Dit jaar staat de Goldmine Tower op de kermis. Deze attractie is 90 meter hoog en komt voor het eerst naar Helmond. Andere attracties die op de kermis te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld de Super Mouse, Future Dance en de BoosterMaxx.

Golden Ticket

Tijdens de kermis wordt elke dag bij één attractie de Golden Ticket verstopt. Om deze ticket te vinden, wordt per uur een aanwijzing gegeven op de Facebookpagina van de kermis. De bezoeker die het Golden Ticket vindt, krijgt een Dagje Gratis Kermisvieren.

 

Meer informatie over de activiteiten, de attracties en de indeling van het kermisterrein is te vinden op www.helmondkermis.nl.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam