In Leende blijven de mensen stevig op de been

leende

Leende – Woensdagochtend 3 oktober was er een bijeenkomst in de Meent in Leende om stevig op de been te blijven. Deze is erg druk bezocht. Meer dan 60 ge├»nteresseerden kwamen op deze bijeenkomst af. Spreker Chris Kinders, vrijwilliger bij de GGD, ging in op de oorzaken, gevolgen en het voorkomen van vallen. Hij noemde haast als een van de belangrijkste oorzaken, want dit leidt tot onvoorzichtigheid.

Val

In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Valpartijen en de daarop volgende complicaties zijn volgens Chris Kinders doodsoorzaak nummer drie onder senioren. Dit benadrukt het belang van valpreventie onder de senioren. Dat is dan ook de reden waarom gemeente Heeze-Leende, GGD Brabant-Zuidoost, Zuidzorg en fysiotherapiepraktijk Bennenbroek deze ochtend organiseerden.

Presentatie voor ouderen

Na de presentatie konden de senioren deelnemen aan een valrisico-test. Middels een aantal vragen en korte testjes kwamen senioren erachter hoeveel risico zij lopen en welke zaken daarmee te maken hebben. Vervolgens kregen zij advies van fysiotherapeuten en de buurtsportcoach over wat zij kunnen doen om vallen te voorkomen. Ondertussen was het ook mogelijk om langs de kraampjes van de informatiemarkt te lopen. Hier stonden aanbieders op het gebied van bewegen, gezonde voeding, zorg en seniorenverenigingen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam