Jongeren knappen hangplek Boudriepark op

Boudriepark

Cranendonck – “De jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Boudriepark in Budel ziet er niet uit en er ligt veel rotzooi”.Dat was de conclusie van leerlingen van het BRAVO! College tijdens de Jeugd&Politiekdag in het gemeentehuis eind vorig jaar. Om de plek duurzaam te maken moet deze opgeknapt worden. Een nette plek houdt je immers beter schoon dan een plek die al vies is. Het jongerenwerk van Cordaad Welzijn ondersteunt de leerlingen bij de realisatie van dit idee.

Achter de schermen is er hard gewerkt aan de voorbereiding. De keet moet namelijk opnieuw in de verf gezet worden. Er is een graffiti artiest gevraagd om een mooie “piece” op de binnenkant van de keet te maken. Daarnaast zijn met de gemeente gesprekken gevoerd over een nieuwe prullenbak en een peukentegel. Peuken kunnen niet de prullenbak maar geven wel veel rotzooi op de grond. Dat kan niet in zo`n park!

Donderdag 21 januari j.l. zijn leerlingen en jongeren die veel gebruik maken van de plek begonnen met het schoonmaken en opnieuw opspuiten van de keet. Voor het schoonmaken stelde basisschool de Schatkist water en stroom beschikbaar.
Het aanbrengen van de nieuwe verflaag gebeurde in samenwerking met Nigel Palinckx van Dani Stukwerken en Jihad Faida van S&S Budel. Zij stelde gratis hun materiaal, kennis en inzet beschikbaar om de jongeren te helpen de plek mooi te houden. Likjeverf.nl sponsort de verf.

Het is belangrijk dat jongeren een plek hebben om samen te komen, maar die moet dan wel netjes zijn. Dat is ook fijn voor de buurtbewoners”.

In het originele plan om te komen tot een duurzame jongeren ontmoetingsplek bedachten leerlingen dat er ook een zonnepaneel op het dak zou moeten komen. Daarmee kon er verlichting aangebracht worden en een oplaadpunt voor telefoons. Dat bleek helaas niet te passen binnen de begroting, dus zijn er keuzes gemaakt.

Als alles klaar is zal de keet officieel heropend worden. Daar wordt natuurlijk ook de buurt voor uitgenodigd!

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam