Koninklijke onderscheiding voor Folker Vink

ontving, onderscheiding

Helmond – De heer Folker Vink is donderdag 16 augustus benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma onder andere vanwege de jarenlange organisatie van de KinderVakantieWeek en zijn grote verdiensten voor de EHBO vereniging en de Avondvierdaagse.

KinderVakantieWeek

De heer Vink is al 21 jaar een niet meer weg te denken vrijwilliger bij de KinderVakantieWeek Helmond. Hij is daar het gezicht van en was jarenlang secretaris. Sinds 2012 is de organisatie ondergebracht in de Stichting KinderVakantieVertier Helmond. De heer Vink is hiervan medeoprichter en sinds die tijd de voorzitter. De Stichting organiseert ook op andere vakantie-momenten activiteiten voor kinderen uit Helmond.

EHBO

Daarnaast was hij vier jaar bestuurslid van EHBO-vereniging Brouwhuis en tot 2016 actief als hulpverlener bij vele evenementen gedurende het jaar. Verder is de heer Vink lid van het Groot Comité Helmond van de Avondvierdaagse en sinds augustus 2017 penningmeester.

Sensoor

Sinds 2016 is de heer Vink ook vrijwillig werkzaam voor Sensoor, de landelijke luisterlijn. Tevens zet hij zich vanaf begin 2016 in voor de Stichting Rijpelbergse Ouderen. Hij heeft de stichting mee nieuw leven ingeblazen.

 

Zijn intensieve inzet op maatschappelijk gebied binnen de Helmondse gemeenschap waren voor Zijne Majesteit de Koning aanleiding om de heer Vink te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam