Koninklijke onderscheiding voor Peter Quik

Wilms
Koninklijke Onderscheiding

Eindhoven – Burgemeester John Jorritsma reikt op donderdag 14 juni een koninklijke onderscheiding uit aan de heer P.A. Quik (Peter; 65 jaar; Ridder in de Orde van Oranje Nassau)

Verdiensten

Peter Quik is vanaf 1992 werkzaam bij Ergonbedrijven. Als directeur van de divisie Cultuur- en Bouwtechniek heeft hij vanaf dat moment zich onderscheiden op het gebied van management, werkomstandigheden en uitstraling binnen het werkgeverschap van de sociale werkvoorziening. Onder zijn leiding kwam deze divisie tot bloei. In 2003 werd hij benoemd tot algemeen directeur van Ergonbedrijven.

Peter heeft in bijzonder sterke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van de regionale sociale werkvoorziening en de instandhouding en uitbreiding van werkgelegenheid voor de werknemers binnen deze sociale werkvoorziening. Hij heeft een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en houdt daarbij de kwetsbare positie van de werknemers van de sociale werkvoorziening in het oog. Onder zijn leiding werd Ergonbedrijven ook door moeilijke tijden van reorganisaties en vermindering van werkaanbod geloodst. Dat deed hij met visie en door draagvlak te creƫren.

De overgang van de Sociale Werkvoorziening naar een Participatiebedrijf in 2015 heeft veel lof geoogst van alle regiogemeenten. Peter Quik is op zijn vakgebied een toonaangevend boegbeeld voor de regio. Hij stelt daarnaast zijn deskundigheid ook onbezoldigd ten dienste van de maatschappij, als lid van commissies van (landelijke) verenigingen voor sociale werkgelegenheid en re-integratie, onderwijs, kerkelijke en maatschappelijke activiteiten.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam