Op de fiets naar participatie en betaald werk!

fiets
Free-Photos / Pixabay

Eersel – Als je kunt fietsen, ben je mobiel. Je kunt hierdoor makkelijker sociale contacten maken en onderhouden. Ook de stap naar werk wordt kleiner. Voor de meeste mensen in Nederland is het heel normaal dat je als kind leert fietsen en dat je een fiets bezit. Voor mensen uit andere culturen is dit niet altijd vanzelfsprekend. 

“Veilig leren fietsen”

Daarom organiseert het Werkplein De Kempen in samenwerking met gemeente Eersel, Werkgroep Vluchtelingen Eersel, de Nederlandse Fietsbond en Atletiekvereniging DES Eersel de cursus “Veilig leren fietsen”. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond, die gebruik maken van een bijstandsuitkering. Het Werkplein ziet dit als een investering in de weg naar participatie en betaald werk. Het project zal starten met een groep van 12 vrouwen.

Statushouders

De Werkgroep Vluchtelingen Eersel heeft geholpen bij het werven van de deelnemers. Zij hebben nauw contact met statushouders, die in de gemeente Eersel wonen en geven op verschillende manieren begeleiding aan deze groep. Denk daarbij aan hulp met formulieren, het regelen van onderwijs of met het opbouwen van een netwerk. Het doel is dat statushouders zich zo goed mogelijk zelfstandig weten te redden. De cursus “Veilig leren fietsen” past hier goed bij.

Cursus

Atletiekvereniging DES is gedurende de cursus gastheer. De lessen zullen starten op 17 april 2018. Het gaat daarbij niet alleen om technisch te leren fietsen, maar ook om het opdoen van kennis over de fiets en veiligheid in het verkeer. De cursus bestaat daarom uit een theoretisch gedeelte en het opdoen van praktijkervaring. De cursus zal daarnaast bijdragen aan hun Nederlandse taalontwikkeling.

De cursus wordt op vrijdag 5 juni 2018 afgesloten  met de uitreiking van een officieel fietsersdiploma door de wethouder. De uitreiking vindt plaats voor het gemeentehuis te Eersel.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam