Pop-up Tech Playground in Bergeijk

pop-up

Bergeijk -Op 30 april 2018 is door de Jeugdcoach een pop-up Tech Playground georganiseerd in samenwerking met Wilvo metaalbewerking B.V. en Lemmens metaalbewerking B.V. Hierbij kregen de aanwezigen een ‘kijkje in de keuken’ van deze twee technische bedrijven uit de regio Bergeijk.

De aanwezige kinderen waren onder de indruk van de gigantisch technische apparatuur die aanwezig was. Onder leiding van de Dennis Geerings (Wilvo) en Tim Kuijken (Lemmens) werd uitleg gegeven waarvoor deze apparatuur dienden en hoe het productieproces precies in elkaar zat. In de bijeenkomsten van Tech Playground Bergeijk hebben de geïnteresseerden deelnemers hun talent voor programmeren verder kunnen ontwikkelen door het gebruik van bijvoorbeeld technisch Lego en Micro: bit.

De Pop-up Tech Playground was de afsluitingsbijeenkomst ter ere van de eerste BErgeijk ACTIVE Tech Playground. Tijdens de Tech Playground kunnen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar experimenteren met technisch speelgoed. De doelstelling is robotica, programmeren en bouwen in je vrije tijd net zo leuk en vanzelfsprekend te maken als voetbal, muziek maken of tekenen. Door een Tech Playground te openen in jongerencentrum de Katapult te Bergeijk kan de Bergeijkse jeugd met talent en affiniteit voor techniek elkaar ontmoeten. Zo ontstaat er een thuisbasis voor de jeugd, vergelijkbaar als bij een sport- of muziekvereniging.

Nieuwe reeks bijeenkomsten Tech Playground

Zoekt uw zoon of dochter naar een plek om het technisch talent verder te kunnen ontwikkelen samen met anderen? Op maandag 28 mei a.s. start een nieuwe reeks bijeenkomsten Tech Playground als onderdeel van BErgeijk ACTIVE. Tech Playground vindt iedere maandagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur plaats in jongerencentrum de Katapult. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jeugdcoach Niek Lenssen via n.lenssen@dynamojeugdwerk.nl of 06-51019949

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam