Realiseer uw idee met het Initiatievenfonds

Initiatievenfonds
Initiatievenfonds

Bakel – Zet u zich in voor uw buurt, wijk of uw dorp? Benut het Initiatievenfonds! Vraag geld aan om uw plan uit te voeren. Dat kan nu ook in de gemeente Bakel. Help uw idee dus een handje.

Wat is het Initiatievenfonds?

Het Initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Gemert-Bakel. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van ontmoetingen, het planten van bomen of het opknappen van een pleintje waar geen andere middelen voor zijn. Het Initiatievenfonds is opgericht op verzoek van de gemeenteraad en is bedoeld voor inwoners en ondernemers uit onze gemeente. We willen zo meer mensen aanmoedigen om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de buurt, dorp of gemeente. Het is belangrijk dat het een gezamenlijk belang (van meerdere mensen) dient en dat er draagvlak voor is in de buurt. Iedereen die een goed idee of plan heeft, waar geen bestaande financiële middelen voor zijn gereserveerd, kan wellicht rekenen op de nodige ondersteuning vanuit de gemeente. Weten of uw idee het proberen waard is? Check de spelregels op onze website, bel of mail ons.

Doe een aanvraag

In januari, april, juli en oktober kunt u een initiatief indienen. Vanuit het initiatievenfonds is ieder kwartaal maximaal 15.000 euro beschikbaar voor de concrete initiatieven die worden ingediend én voldoen aan de spelregels. Met elkaar maken we immers initiatieven waar.

Voorwaarden

Deze spelregels leest u op www.gemert-bakel.nl/initiatieven. Hier kunt u ook direct het idee of initiatief indienen. We vinden het als gemeente belangrijk dat u samen met anderen actief meewerkt aan de uitvoering van het plan. Dan kunt u laten zien dat andere mensen uit uw buurt/wijk/dorp het plan steunen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Initiatievenfonds? Neem dan gerust contact op met Janine Rechters via e-mail of telefoon.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam