Rioolwerkzaamheden op de Ring gebeurd ‘s nachts

rioolwerkzaamheden
annawaldl / Pixabay

Eindhoven – Op 19 februari start de rioolwerkzaamheden onder het noordwestelijk deel van de Ring (Insulindelaan) tussen de Berenkuil en de Sumatralaan. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken wordt het riool van binnenuit gerenoveerd. Graven is niet nodig, wel is er werkruimte nodig rond de putten van waaruit de renovatie plaatsvindt. Daarvoor moeten in fases rijstroken op de Ring worden afgesloten.

Rioolwerkzaamheden

Overdag is dit deel van de Ring te druk om (deels) af te sluiten, daarom werkt de aannemer tussen 21.00 en 6.00 uur. Als het niet te hard regent of vriest, zijn de werkzaamheden na twee weken klaar.

Renovatie noodzakelijk


Onder de Insulindelaan ligt op zo’n 4 meter diepte een rioolbuis met een gemiddelde doorsnede van ruim een meter. Over een lengte van 900 meter zitten er scheuren en lekkages in het riool, dus renovatie is noodzakelijk. Om het complete riool te vervangen zou de Ring een half jaar helemaal afgesloten moeten worden. Daarom is gekozen voor renovatie, waarbij een soort kous in het riool wordt aangebracht. Deze techniek wordt vaker toegepast, maar niet vaak in delen van deze diameter en lengte.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam