Scouting Roosevelt ontvangt waarderingssubsidie

Scouting Roosevelt

Eindhoven – Op woensdag 14 februari ontving Scouting Roosevelt een cheque van 1000 euro als waardering voor haar inzet voor kinderen en jongeren met een beperking. De waarderingssubsidies worden jaarlijks door de gemeente toegekend aan buurtinitiatieven die positief bijdragen aan de leefbaarheid en samenhang in de stad.

Gemengde speltakken

Scouting Roosevelt is een scoutinggroep voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking in Eindhoven en telt op dit moment 56 leden. De scouting vervult ook een regiofunctie; kinderen uit omliggende gemeentes zijn hier namelijk ook welkom. De groep bestaat uit een aantal gemengde speltakken van kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 t/m 21 jaar. Elke speltak draait één weekend in de maand. Aan het einde van het seizoen organiseert de scouting een zomerkamp.

De scoutinggroep is gehuisvest in een pand met benodigde voorzieningen en draait geheel op vrijwilligers, van begeleiders tot bestuur.

“Juist voor een doelgroep die niet zomaar overal terecht kan, is Scouting Roosevelt een prachtig initiatief”, aldus wethouder Yasin Torunoglu. “Spelenderwijs wordt het kind en zijn of haar kwaliteiten op de voorgrond gezet. Er wordt niet gekeken naar beperkingen maar naar mogelijkheden. En dat maakt deze groep tot een voorbeeld voor ons allemaal.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam