Tongelresche Akkers versneld en duurzaam afgebouwd

Tongelresche
Plan Tongelresche Akkers

Eindhoven – Gemeente Eindhoven en Ballast Nedam Development (BND) hebben – in aansluiting op het eerder aangekondigde bouwoffensief – afspraken gemaakt om de wijk Tongelresche Akkers (Berckelbosch) snel af te bouwen.

Krappe woningmarkt helpen

Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan de krappe woningmarkt. Voor de huidige bewoners betekent dit dat hun wijk sneller gaat veranderen, van een wijk in aanbouw naar een fijne woonwijk.

Vertraging Tongelresche Akkers

Het project had al een tijdje te kampen met vertraging door verschillende oorzaken. Met name de economische crisis zorgde ervoor dat het project niet kon doorgaan zoals van te voren was bedacht. De gesprekken tussen gemeente en BND over een versnelde wijkontwikkeling  zijn in het afgelopen jaar hervat.

Aangepast plan

Het stedenbouwkundig plan uit 2008 is aangepast aan de huidige tijd, zowel qua woningmarkt als op het gebied van duurzaamheid. Zo is een aantal vrijstaande woningen omgezet naar twee-onder-één-kap woningen en worden er bijna 200 vrije sector huurwoningen toegevoegd. Als de wijk klaar is, staan er ongeveer 950 woningen. BNO zet daarnaast in op een duurzame woonwijk. De ontwikkelaar tekent samen met de gemeente een duurzaamheidsconvenant, waarin opgenomen is dat alle nog te bouwen woningen gasloos of zelfs geheel energieneutraal worden uitgevoerd.

Verplaatsing woonwagens

Nu de wijk afgebouwd wordt, worden de resterende 5 woonwagens in het gebied permanent verplaatst naar de Kanaaldijk Noord, bij de tennisbanen van Tennisvereniging De Doornakkers.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam