Vergroening en spelaanleiding in de binnenstad

Weert- Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad te vragen een krediet beschikbaar te stellen van ongeveer € 197.000,- voor de aanplant van bomen en het aanleggen van spelaanleidingen in de Weerter binnenstad. Met het extra groen op de Nieuwe Markt, Beekstraat en het Bassin en de spelaanleidingen krijgt de binnenstad een enorme kwaliteitsimpuls.

Vergroening Nieuwe Markt


De Nieuwe Markt geeft als groot evenementenplein ruimte voor de weekmarkt, de kermis en tal van grote en kleine evenementen. Dit plein is hierdoor ingericht met veel stenen. Vanuit de visie op het stadshart zijn sfeer en vergroening op pleinen en straten als een belangrijke opgave geduid. Met name de Nieuwe Markt heeft behoefte aan meer groen. Om extra groen toe te voegen en toch de ruimte op het plein te behouden wordt ervoor gekozen om de drie kastanjebomen te vervangen door 12 grote bomen. In totaal staan er na de herinrichting op de Nieuwe Markt 13 grote bomen en zal ook dit plein sfeervoller zijn en bijdragen aan het vergroten van biodiversiteit in de stad.

Evenemententerrein

Samen met belanghebbenden en diverse vakdisciplines zijn verschillende varianten besproken. Belangrijk daarbij was de rol van Nieuwe Markt als evenemententerrein. Daarom krijgt het plein een groene omkadering. Daarbij blijft het middendeel beschikbaar voor evenementen zoals bijvoorbeeld de markt en de kermis. Het soort bomen wordt in overleg met belanghebbenden bepaald.

Spelaanleidingen

De spelvoorzieningen worden in overleg met de basisscholen bepaald zodat deze zo goed mogelijk aansluiten bij de jongere doelgroep. Bij voorkeur worden deze spelvoorzieningen in de omgeving van terrassen geplaatst.

Aanleg na de kerstperiode

De werkzaamheden starten na de kerstperiode. De uitwerking en realisatie voor vergroening wordt in goed overleg met ondernemers, weekmarkt en Bewoners Organisatie Binnenstad (BOB) uitgevoerd. Daarnaast worden de werkzaamheden afgestemd op de planning voor verbouwing van de Muntpassage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...