Verkiezing Gemeenteraad 2018 politieke groepering

Gemert-Bakel-Voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Gemert-Bakel kan een politieke groepering zich in een register laten inschrijven. Het gaat hier om een politieke groepering die een vereniging is met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet reeds bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of provinciale staten is geregistreerd. Deze kan aan het centraal stembureau van de gemeente verzoeken, de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wenst te worden vermeld, in een register in te schrijven. De naam van deze politieke groepering oftewel aanduiding mag niet langer zijn dan 35 letters of andere tekens.

 

Indien men de aanduiding voor de komende verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Gemert-Bakel op woensdag 21 maart 2018 wenst te laten registreren, moet een verzoek daartoe uiterlijk op woensdag 27 december 2017 schriftelijk worden gedaan bij het centraal stembureau.

 

Voor deze registratie moet een waarborgsom van honderdtwaalf euro vijftig worden overgemaakt op een daartoe bestemde rekening van de gemeente.

 

Degene die de betaling verricht, ontvangt een bewijs daarvan. Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald.

 

Bij het verzoek moeten worden overgelegd:

  1. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;
  2. een bewijs van inschrijving in het register, gehouden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken;
  3. een bewijs van betaling van bovenvermelde waarborgsom;
  4. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau.

 

Nadere inlichtingen over de wettelijke voorschriften rondom de registratie van een politieke groepering worden verstrekt op het gemeentehuis.

 

Plaats:            Gemert

Datum:           17 november 2017

 

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Gemert-Bakel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Alle Lucas’en gratis entree voor Lucas Gassel expositie in Helmond

Helmond - Vanwege de coronamaatregelen gaat de Lucasdag, georganiseerd door Museum Helmond, niet door. De tentoonstelling van meester-schilder Lucas Gassel wordt...

Trouwboekje na 50 jaar eindelijk écht ondertekend

Oisterwijk - Een bijzonder moment afgelopen vrijdag voor zowel het echtpaar Albert en Luus Nooren-Potters als voor burgemeester Hans Janssen. 50...

Gezocht: jonge helden!

Emmen - Vrijdag 20 november a.s. reikt de gemeente Emmen voor de tiende keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een...

Ambtenaar Doetinchem verduistert ruim 1 miljoen euro

Doetinchem - De gemeente Doetinchem heeft na zorgvuldig onderzoek vastgesteld dat een ambtenaar vanaf 2007 meer dan 1 miljoen euro heeft...

Opwaardering voor stationsgebied Sneek

Sneek - Gemeente Súdwest-Fryslân, spoorbeheerder ProRail en provincie Fryslân hebben samen een plan gemaakt om het stationsgebied van Sneek aan te...