Waarderingssubsidie uitgereikt aan werkgroep Groen Bennekel en speeltuintjes De Tempel

werkgroep

Eindhoven  – Woensdag 14 maart ontvingen werkgroep Groen Bennekel en de vrijwiligers van speeltuin De Tempel een cheque van 1000 euro als waardering voor hun inzet voor de wijk. Het waren de laatste 2 waarderingssubsidies die zijn uitgereikt in een reeks van 11. De waarderingssubsidies worden jaarlijks door de gemeente toegekend aan buurtinitiatieven die positief bijdragen aan de leefbaarheid en samenhang in de stad.

Groen Bennekel

De werkgroep Groen Bennekel probeert bewoners bewust te maken van de noodzaak van groen en ze te betrekken bij het vergroenen van de buurt. Het begon met een actie in het kader van Operatie Steenbreek waarbij ze bewoners aanspoorden om tegels te verwijderen en er groen voor in de plaats te zetten. Vervolgens konden bewoners hun oude tegels inleveren tijdens de opschoondagen. De werkgroep legt ook verbindingen buiten de buurt zoals met de Wasvenboerderij en andere organisaties om concrete acties te kunnen organiseren zoals boomspiegels vergroenen, geveltuintjes of voortuinen aanpakken. Ze delen graag hun kennis over groen. Momenteel zijn ze druk bezig met de voorbereiding van het realiseren van een pompoentuin in de Tinelstraat, waarbij Woonbedrijf een belangrijke samenwerkingspartner is. Daarnaast brengt de werkgroep energievraagstukken onder de aandacht in De Bennekel. Bijzonder is het vermogen om steeds nieuwe verbindingen te leggen in de buurt en daar buiten, en ideeën om te zetten in actie.

Het is een traject dat zeker nog jaren aandacht vraagt, erg leerzaam voor de buurt maar ook voor de leden van de werkgroep zelf: de bewoners leren iedere dag nog bij.

Speeltuintjes in De Tempel


In de Tempel gaat onze bijzondere waardering uit naar twee initiatieven in de openbare ruimte. Aan de Aarschotlaan was spelen voor kleine kinderen niet aantrekkelijk. Op het speelveldje werden honden uitgelaten en liet de oudere jeugd regelmatig troep en glas achter. Twee bewoners hebben het initiatief genomen er weer een leuke speelplek voor de buurtkinderen van te maken. De dames zijn zelf de buurt ingegaan met hun idee, zijn op basis daarvan gaan schetsen en hebben zelfs een man of twintig gevonden om mee te helpen bij de aanleg. Er is een prachtige speeltuin ontstaan en daarmee ook een leuke ontmoetingsplek voor jong en oud.

Het tweede initiatief is in gang gezet door twee bewoners die het trapveldje aan het Belgiëplein er somber bij vonden liggen. Samen met de kinderen van basisschool de Tempel is er nagedacht over een aantrekkelijke aankleding. Bij een goed bezochte opening werd het traffohuisje gepimpt, mocht de jeugd zelf aan de slag met spuitbussen en werden de pannadoeltjes en de tafeltennistafel onthuld. Op het resultaat mogen de initiatiefnemers trots zijn. Trots is ook wethouder Yasin Torunoglu, die de waarderingscheque uitreikte. “Deze wijkbewoners hebben met hun onvermoeibare inzet een fantastische bijdrage geleverd aan De Tempel. De speeltuintjes liggen er mooi bij en met de waarderingssubsidie wil ik graag een bijdrage leveren aan het onderhoud hiervan.”   

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam