Emmen, Borger-Odoorn en Drenthe College gaan samenwerken met VLNTR

0
101
VLNTR
V.l.n.r. Albert Bruins Slot, wethouder Niek Wind, Mark Goos en wethouder Robert Kleine. Fotograaf is Guido Hansman


Emmen/Borger-OdoornDe gemeentes Emmen en Borger-Odoorn en het Drenthe College gaan samenwerken met VLNTR (uit te spreken als Volunteer). Op woensdag 20 maart ondertekenden de jeugdwethouders Robert Kleine (gemeente Emmen), Niek Wind (gemeente Borger-Odoorn) en de voorzitter van het college van bestuur van het Drenthe College Albert Bruins Slot een intentieverklaring voor deze samenwerking. “Voor vrijwilligersorganisaties is het een uitdaging  om mensen te vinden. VLNTR biedt hiervoor kansen, dus wij haken graag aan.”

VLNTR is een initiatief van jonge ondernemer Mark Goos uit Emmen.  Het idee is een digitaal platform dat vrijwilligers aan vrijwilligerswerk koppelt. Het platform focust zich met name op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Mark Goos heeft met dit idee de Young Business Award For Students gewonnen, een start-up competitie voor jonge ondernemers.

Ontstaan VLNTR

De uitdaging van de Young Business Awards For Students was het vinden van een maatschappelijk probleem en dit proberen op te lossen met een product of dienst. Vrijwilligers gaven aan moeilijk passend vrijwilligerswerk te vinden en voor organisaties kost het erg veel tijd om nieuwe vrijwilligers te werven. De oplossing is een digitaal platform dat organisaties helpt met het efficiënter werven van vrijwilligers, vrijwilligers coördineren en communiceren met alle vrijwilligers.

Samenwerking met de gemeentes

Mark Goos is op zoek  naar  partijen die mee willenwerken aan dit initiatief, om zo het platform verder te ontwikkelen. De gemeentes Emmen en Borger-Odoorn zijn enthousiast en willen graag samenwerken. Beide wethouders hopen met het platform onder andere vrijwilligerstekorten bij organisaties te verhelpen. “Vrijwilligers zijn een onmisbare groep in onze samenleving; denk aan de zorg, sport en activiteiten in buurten en wijken.” Drenthe College gaat VLNTR implementeren en diensten afnemen. VLNTR wordt rond de zomer gelanceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here