Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2020?

0
64
Cultuurprijs Emmen
Emmen, genomineerden cultuurprijs 2018 Pieter Koolwijk, kinderboekenschrijver Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Emmen – Vrijdag 3 januari 2020 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen in het Atlas Theater. Dit jaar is het de aanmoedigingsprijs, deze prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Ook nieuwe initiatieven voor het culturele leven in Emmen komen in aanmerking. Verenigingen of instellingen kunnen ook genomineerd worden.

Cultuurprijs Emmen

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars/organisaties voordragen voor deze prijs. Aanmelden kan tot 23 oktober via:

  • het aanmeldingsformulier op de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs (hier is ook het reglement te vinden), of
  • een gemotiveerde voordracht, met vermeldingen van uw naam en adres naar cultuurprijs@bibliotheekemmen.nl , of
  • een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar: Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101, 7811 MG Emmen.

Jury

Een deskundige jury maakt een selectie uit de aanmeldingen waarop vervolgens gestemd kan worden vanaf 23 november via de website van de Bibliotheek Emmen. De publieks- en jurystemmen bepalen uiteindelijk aan wie de AanmoedigingsCultuurprijs Emmen 2019 wordt uitgereikt.

Cultuurprijs

De cultuurprijs is een oeuvre- óf een aanmoedigingsprijs. De winnaar ontvangt een cheque van 1.000 euro en een kunstwerk. De winnaar van vorig jaar is kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here