30.000 bloembollen voor een groener Enschede

bloembollen

Enschede – De Groene Loper Enschede organiseert dit najaar de Actie Bloembollen met een record aan deelnemers. Maar liefst 10 bewonersgroepen en 34 basisscholen doen mee aan de actie. Tijdens Burendag zijn door bewoners al 15.000 bloembollen gepoot. Deze week volgen de leerlingen van de basisscholen dit voorbeeld. Wethouder Jurgen van Houdt was aanwezig bij basisschool de Kiem. Samen met de leerlingen heeft hij tegels van het schoolplein verwijderd en ruim 500 bloembollen geplant. Wethouder van Houdt benadrukte het belang van meer groen in de stad.

De Groene Loper Enschede en de gemeente werken samen aan meer groen in de stad. Dit doen zij door bewoners, jong en oud, te stimuleren om in hun eigen buurt aan de slag te gaan. Het motto: Tegel eruit, planten erin.

Bestrating

Groen in de stad is namelijk belangrijk, dat hebben we afgelopen zomer goed kunnen merken. De vele stenen en tegels in de stad houden veel warmte vast, waardoor tijdens warmere zomers de temperaturen in de stad flink oplopen. Veel bestrating veroorzaakt bovendien wateroverlast bij forse hoosbuien. Normaal gesproken zakt het regenwater in de bodem. Nu gaat het rechtstreeks richting riolering. Bovendien is een versteende stad geen prettige leefomgeving voor mensen en dieren.

Geveltuintjes

Wethouder Van Houdt: “Met simpele maatregelen, denk aan geveltuintjes, minder bestrating in de tuin en een groene ontmoetingsplek, in de straat kunnen we zelf onze woonomgeving verfraaien en verduurzamen. Door dit samen met de buren te doen, maak je het bovendien ook een stuk gezelliger. En het is ook nog eens beter voor de biodiversiteit en onze bodem. Het was leuk om samen met de kinderen van de Kiem, door bollen die gaan ontkiemen, Enschede weer een stukje groener te maken.”

De Groene Loper

De bloembollenactie is één van de activiteiten onder de paraplu van Groene Loper Enschede. De Groene Loper Enschede heeft als missie bewoners te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Enschede. De Groene Loper Enschede werkt samen met ‘Enschede bloeit op’ en wordt ondersteund door provincie Overijssel. Kijk voor meer informatie over de Groene Loper Enschede ook eens op https://www.facebook.com/groeneloperenschede

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam