Burgemeesters van Münster en Enschede wisselen opnieuw van stad

burgemeesters

Enschede/Münster – Maandagochtend passeren de Oberbürgemeister Markus Lewe van Münster en burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede elkaar op weg naar de reguliere werkplek van de ander. Maandag 3 en dinsdag 4 september vindt de tweede uitwisseling van burgemeesters tussen beide steden plaats in het kader van de samenwerking tussen Münster en Enschede.

 Versterken grensoverschrijdende samenwerking

Tijdens de uitwisseling worden diverse bedrijven en instellingen bezocht en worden de mogelijkheden om de grensoverschrijdende samenwerking verder te versterken besproken. Om die reden wordt burgemeester Lewe vergezeld door o.a. vertegenwoordigers van de Westfälische Wilhelms Universität, de Fachhochschule Münster, de Industrie- und Handelskammer en de Handwerkskammer. Met burgemeester Van Veldhuizen reizen een tiental vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen mee.

 

Mobiliteit, economie, kennis en cultuur centraal tijdens uitwisseling

Burgemeester Lewe brengt op maandag bezoeken aan de Saxion Hogeschool en het ROC van Twente en zal de opening van het academisch jaar op de Universiteit van Twente bijwonen. Op dinsdag staan de Technology Base Twente, het innovatie en onderzoekscentrum Space 53 en de Performance Factory op het voormalige Polaroid-terrein op het programma. Voor burgemeester Van Veldhuizen staat op maandag, een bezoek gepland aan het Nano- und Bioanalytik Zentrum. Daar wordt gesproken met de Wirtschaftsförderung Münster over economische samenwerking en het belang van de spoorverbinding Münster-Zwolle en de Flughafen Münster Osnabrück voor de regio. ’s Middags wordt gesproken met deelnemers van de Venture Club over het bevorderen van ondernemerszin onder studenten. Daarnaast spreekt burgemeester Van Veldhuizen met Regierungspräsidentin Dorothee Feller van het Bezirk Münster en deelnemers.

Uitwisselingsprogramma Ken je Buren

In het kader van de samenwerking tussen Münster en Enschede hebben inmiddels een dertigtal medewerkers van beide gemeenten deelgenomen aan het uitwisselingsprogramma ‘Ken je buren’. Dat programma is opgezet om meer kennis te krijgen over de verschillen in de Duitse en Nederlandse werkcultuur en staatsinrichting en te leren van de manier waarop in beide steden gewerkt wordt. Op maandagavond staan in beide steden ontmoetingen gepland met deelnemers aan het programma.

De burgemeestersuitwisseling wordt dinsdagmiddag afgesloten met een gezamenlijke lunch in de Foodhal in Enschede. Daarbij zullen beide burgemeesters aanwezig zijn.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam