Gratis cursus ‘Gezond leven, eten en bewegen’ van start

gratis cursus

Enschede – Inwoners van gemeente Molenlanden kunnen vanaf 27 november a.s. aan de gratis cursus ‘Gezond eten, bewegen en leven’ deelnemen. Gedurende acht weken werken deelnemers samen met een ervaren diëtist en beweegcoach aan hun specifieke doel(en). En zetten zij de stap naar een gezonde leefstijl. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op woensdagochtenden van 9.00 tot 12.00 uur in de Dorpskamer/ Bieb van Arkel aan de Harpstraat 13 in Arkel.

Gratis cursus

Tijdens deze editie van het Bewegen Werkt Congres wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van preventie en participatie. U hoort hoe andere gemeenten hiermee omgaan en doet inspiratie op voor de aanpak binnen uw eigen gemeente.

Steuntje in de rug

Het programma ‘Gezond eten, bewegen en leven’ is een initiatief van de gemeente Molenlanden in samenwerking met Bewegen Werkt en de GGD Zuid-Holland Zuid.

‘We worden steeds ouder, maar niet per definitie gezonder’, zegt Amira Shawky, coach bij Bewegen Werkt. ‘Het zetten van de stap naar een gezonde leefstijl is niet altijd gemakkelijk. Denk aan stoppen met roken of meer bewegen. Iedereen die dit graag wil, maar een steuntje in de rug nodig heeft is welkom.’

gratis cursus

Wat kunt u verwachten?

  • Een middagprogramma waarbij inspiratie, kennisoverdracht en best practices centraal staan.
  • Diverse inspirerende sprekers zoals dagvoorzitter Tom van ’t Hek, topsporter Stefan Groothuis en senior-beleidsmedewerker Andrea Toeter van de gemeente Den Haag.
  • Tijdens interactieve workshops delen een aantal gemeenten hun aanpak en ervaring in het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bekijk hier het programma of lees meer over de sprekers en workshops.

Zo is er een lunchwandeling. Maar deelnemers die geen gebruik maken van deze lunchwandeling zijn vanaf 12.30 uur welkom voor de inloop met koffie / thee.
Directeur Jan Plat en dagvoorzitter Tom van ‘t Hek openen het congres en heten u welkom.
In een plenaire lezing vertelt senior-beleidsmedewerker Andrea Toeter over de aanpak van de gemeente Den Haag. Topsporter Stefan Groothuis geeft een lezing
U kunt deelnemen aan een workshop naar keuze. De workshops worden verzorgd door klanten en relaties van Bewegen Werkt. 

Compleet programma

Deelnemers worden begeleid door een ervaren beweegcoach en diëtist. Amira: ‘Door deze combinatie ontstaat een mooi en compleet programma, waarbij zowel aandacht is voor een gezonde leefstijl als voeding. Belangrijk is dat mensen weer plezier krijgen in bewegen. De diëtist helpt ze daarnaast meer zicht te krijgen op hun eetgewoonten. Van daaruit kunnen mensen werken aan hun specifieke doel, zoals afvallen of het bouwen aan zelfvertrouwen.’

Meer informatie en aanmelden

De cursus ‘Gezond eten, leven en bewegen’ bestaat uit acht bijeenkomsten, op de woensdagochtend van 9.00 – 12.00 uur in de Dorpskamer/ Bieb van Arkel aan de Harpstraat 13 in Arkel. De eerste vier bijeenkomsten vinden plaats van 27 november tot en met 18 december 2019. In januari 2020 vindt het tweede deel van de cursus plaats: van 8 t/m 29 januari. Aanmelden kan Amira Shawky: amira.shawky@bewegenwerkt.nl of 06 – 15 94 80 02.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam