Herhalingscursus voor vrijwillige EHBO

herhalingscursus, AED's

Borne – Voetbalvereniging NEO en Borne Sport maken zich hard voor een veilig sportklimaat. Op basis van het plan ‘Eerste hulp is een daalder waard’ -dat in 2016 door NEO is opgesteld- zijn destijds meer dan zestig vrijwilligers opgeleid. NEO roept vrijwilligers nu op voor de cursus reanimatie /AED en voor de herhalingscursus ‘EHBO op en rondom het sportveld’.

Veilig sportklimaat

In het kader van het project Sportimpuls 2016 heeft NEO destijds het plan ‘Eerste hulp is een daalder waard’ bedacht. Doel van het plan is gemeente breed een bijdrage te leveren aan een veilig sportklimaat. Vrijwilligers van de Bornse sportverenigingen werden benaderd voor een kosteloze cursus Reanimatie/AED, EHBO op en rondom het sportveld of een volledig Europees gecertificeerde EHBO-opleiding. Een unieke actie met meer dan zestig deelnemers.

Herhaling is cruciaal

Het opfrissen van de kennis en technieken is cruciaal. De herhalingscursus Reanimatie/AED (één avond) is bestemd voor alle vrijwilligers, die toe zijn aan een herhalingssessie. Naast de cursisten die destijds hebben deelgenomen is de herhaling bedoeld voor alle vrijwilligers van de sportverenigingen die toe zijn aan een herhalingssessie.
Voor wie destijds het onderdeel EHBO op en rondom het sportveld heeft gevolgd, is er -naast een avond Reanimatie/AED- een extra specifieke herhalingsavond georganiseerd op woensdag 13 maart 2019.
Cursisten die de volledige cursus EHBO hebben volbracht, kunnen de cursus Reanimatie/AED volgen en hebben daarnaast voor de Europese certificering de vereiste herhalingscursus nodig.

Informatie

De Bornse EHBO-afdeling verzorgt de herhalingscursussen op maandag 25 februari, 4 maart, 11 maart en woensdag 6 maart 2019 van 19.30-21.30 uur in Ontmoetingscentrum Het Klaverblad aan de Grotestraat 223. Inschrijven kan tot 22 januari bij Jurgen Schiphorst via j.schiphorst@borne.nl of tel. (06) 2121 5902 of bij Harrie Besselink via voorzitter@rksvneo.nl of tel. (06) 2213 6074.

Stichting AED Borne

Stichting AED Borne vergoedt een deel van de gemaakte kosten indien cursisten zich aanmelden bij Hartslag Nu via www.hartslagnu.nl. AED Borne ontvangt hiervoor een donatie van Stichting Kringloopbedrijf Borne die eveneens een donatie heeft gedaan voor het onderhoud van de AED-apparatuur die de sportverenigingen in eigen beheer hebben. Het restant van de cursuskosten komen voor rekening van de deelnemende sportverenigingen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam