Pinbox in Overdinkel beplakt in Smokkelthema

smokkelthema

Overdinkel – Maandag 23 juli 2018 is de pinbox in Overdinkel voorzien van een nieuwe bestickering. In samenspraak met Dorpsraad Overdinkel, gemeente Losser en Rabobank Twente Oost is voor de beplakking het, voor Overdinkel zo kenmerkende, smokkelthema gekozen.

Uitstraling

De wens van de gemeenschap was om de pinbox een uitstraling te geven die past in het dorpsbeeld en het plein voor ’t Trefhuus. Vervolgens heeft de Gemeente Losser samen met de Rabobank een landschapsarchitect gezocht naar een passend thema en dit besproken met de Dorpsraad.

Smokkelthema

Van oudsher kent Overdinkel een veelbewogen smokkelgeschiedenis, waarover de verhalen nog altijd worden verteld. Dorpsraad, inwoners en lokale ondernemers kozen het smokkelthema als verbindende factor voor het leefbaar houden en beleefbaar maken van hun dorp. De Dorpsraad wilde dit ook graag laten terugkomen op de pinbox.

smokkelthema
Pinbox in Overdinkel

Bestickering

De bestickering toont een combinatie van de kaart van de smokkelroute en een afbeelding die is aangeleverd door de Historische Kring Losser. “Met deze bestickering past de pinbox veel beter in de omgeving en bij Overdinkel”, aldus Hans Fij van de Dorpsraad Overdinkel. Richard de Way, directievoorzitter van Rabobank Twente Oost voegt toe: “Op deze manier creëren we samen een duurzame oplossing, waar de gemeenschap achter staat en waarin de inwoners en bezoekers van Overdinkel zich herkennen.”

 Intergreren

Natuurlijk heeft de gemeente ook oog voor de veiligheid rondom de pinbox. Vandaar dat er rampaaltjes zijn geplaatst. In het najaar volgt er nog passende beplanting en een cortènstalen plantenbak. Alles in de sfeer van het plein. Ook komt er nog een extra poef bij de pinbox en worden er nog kleinere versies van huidige natuursteen poefen op het plein geplaatst om daarmee ook de veiligheid te bevorderen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam