Politie Enschede herovert buit, maar verliest dieven na achtervolging in Tattersall

inbrekers
foto Politie.nl

ENSCHEDE – De politie Enschede heeft in de nacht van maandag op dinsdag een onbekend aantal dieven in de wijk Tattersall achtervolgd. Zij hadden kort daarvoor ingebroken bij de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat. De dieven zijn ontsnapt, tenminste een deel van de buit is teruggewonnen.

Politie krijgt melding diefstal

De Performance Factory wordt momenteel verbouwd voor de nieuwe Foodhal. Deze maandag ontving de politie berichten dat er zeker één en mogelijk meerdere kisten met gereedschap waren gestolen van bouwvakkers. De daders leken te zijn ontkomen, tot oplettende buurtbewoners uit de wijk Tattersall omstreeks 00.30 uur melding maakten van verdachte figuren.

Achtervolging

Toen zij de politie-eenheden in het vizier kregen kozen zij voor het hazenpad, waarna de agenten in de achtervolging gingen. Nadat de daders waren ontkomen vonden agenten een kist met verloren gereedschap, die de dieven hadden achtergelaten. “Hamers, zagen en ander gereedschap met een minimale waarde van zo’n 500 euro vonden wij terug”, meldt wijkagent Bennie Visschedijk.

Het is onduidelijk of daarmee de volledige buit is teruggewonnen. “De bouwvakkers waren in ieder geval al erg blij dat dit gereedschap terug is”, aldus Visschedijk.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam