Sneller groen voor fietsers met SMART-app

SMART-app
WikimediaImages / Pixabay

Enschede – Het systeem waarmee fietsers sneller groen krijgen met de SMART-app, wordt uitgebreid. In maart dit jaar was Enschede de eerste stad waar deze techniek werd uitgevoerd. Na de succesvolle introductie zijn er nieuwe kruisingen toegevoegd. Op de gehele Hengelosestraat en de Gronausestraat hebben fietsers er nu profijt van.

 

Succesvolle start

Begin maart is het zogenaamde SMART Groen geïntroduceerd op de kruising Hengelosestraat – Auke Vleerstraat. Binnen een week tijd installeerden ruim 600 mensen de app op hun smartphone. Met de uitbreiding naar nieuwe kruisingen wordt de app voor veel meer fietsers interessant. De verwachting is dat het aantal gebruikers daarom verder zal toenemen.

 

Leuke attentie voor fietsers

Om fietsers te attenderen op het systeem, zet Enschede Fietsstad 2020 een promoteam in. Dit team deelt op woensdagmiddag 23 mei een leuke attentie uit aan fietsers op de Gronausestraat, ter hoogte van de Zuid-Esmarkerrondweg.

 

Sneller groen met SMART-app

Wie de app SMART in Twente op zijn smartphone heeft geïnstalleerd, krijgt sneller groen bij verkeerslichten. De telefoon stuurt automatisch een berichtje naar de centrale die de verkeerslichten aanstuurt, als je een verkeerslicht nadert. Als het mee zit, krijg je eerder groen. Ook al zit je telefoon in je tas. SMART Groen is samen met SMART-ontwikkelaar Mobidot en Vialis ontwikkeld. Vialis levert de achterliggende techniek voor de communicatie tussen de app en de verkeerslichten. 

Enschede Fietsstad 2020

Fietsen is in. Daarom zet de gemeente samen met Fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken. Op de website www.enschedefietsstad.nl vindt u meer informatie over deze campagne en de lopende acties.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam